Понеделник,

Деца се въоръжават с палки и боксове

От: Failed to load user -
Деца се въоръжават с палки и боксове
A
A
A

Броят между 5 и 15 лева за опасните атрибути

Деца и тийнейджъри в цялата страна масово се въоръжават с палки и боксове. Това е последната мода сред младежите. Те ходят с опасните атрибути навсякъде, научи "Стандарт" от търговци в оръжейните магазини. Продавачи от Врачанско например довериха, че опасните оръжия се купуват най-често от деца. Цената на бокса е напълно достъпна - между 5 и 15 лева. В един от най-оборотните оръжейни магазини в центъра на града казаха, че боксът е един от най-продаваните артикули от оръжията за самоотбрана. Търговците разказват, че ги купуват предимно млади момчета. "Продава се свободно, защото няма някакво изискване, както е при оръжията. Служи за самоотбрана, но на практика не знаем кой с каква цел го купува", коментира продавач на оръжия.

В магазина избягват да зареждат от най-опасните боксове, които са с шипове и остри върхове. Въпреки това споделят, че при търсене ги доставят. Проверката ни установи още, че младежите предпочитат да се "въоръжават" с палки, а не със защитни спрейове, които също са заредени във веригите. Палката, наподобяваща досущ като полицейската, върви между 7 лв. и 15 лв. Предлага се в два варианта - гумена и метална, която е разгъваема. Точно с такъв тип палка тримата гардове пребиха мъжа на Околовръстното шосе в София. "Да, наистина има голямо търсене и при палките. Често ги купуват и хора на по-зряла възраст, най-вече за да ги държат в автомобилите си, тъй като не са удобни за носене по улиците", коментират още от оръжейния магазин във Враца.

И друг артикул, разпространяван свободно в търговската мрежа, се оказва изключително опасен. Арбалетът, който се продава за спортни занятия, върви между 150 лв. и 300 лв. Предлага се със стрелички, които са с метален връх и се използват за стрелба в гората. Оказва се, че всеки, снабдил се с арбалет, може да си купи стреличка с метален тризъбец, който може да бъде и смъртоносен.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички