Деси Бакърджиева се появи с насинено око

Деси Бакърджиева се появи с насинено око | StandartNews.com

Актрисата е посланик на кампания на Avon срещу домашното насилие

Ако видите лика на Деси Бакърджиева с насинено око на билбордове из страната, не се стряскайте. За щастие тя не е имала близки срещи с ничий юмрук. Нито е във филмова роля. За съжаление обаче много жени се сблъскват с протегнат пестник и си мълчат засрамено. Актрисата стана посланик на кампанията на AVON: "Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!".

През последната година анализатори отчитат ясно изразена тенденция за увеличаване броя на жертвите и упражняване на по-тежки форми на жестокост, гласят данните на "Алианс за защита срещу домашното насилие".

AVON България даде старт на тазгодишното издание на благотворителната кампания "Говори открито срещу домашното насилие" на специална пресконференция в столичния клуб "Ялта". Акцията залага на смела и откровено стряскаща визия, с която AVON се стреми да шокира и привлече внимание към проблема. Посланието "Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!", призовава обществото да покаже непримиримост и да говори откровено. Затова бяха създадени и обици "Нови възможности за жените", които са в центъра на кампанията, подкрепяна от Деси Бакърджиева, Теодора Духовникова, Мона Недева, Орлин Павлов и Калин Врачански. Набраните средства през 2014 г. ще бъдат дарени на партньора на "Говори открито" - "Алианс за защита срещу домашното насилие".

Деси Бакърджиева беше избрана за посланик на кампанията тази година и засне специална фото сесия, в която показва истинското лице на домашното насилие. Новата й роля на жертва в рамките на "Говори открито срещу домашното насилие" цели да провокира обществото и да извади на показ действителността, с която се сблъсква една на всеки четири българки.

"Действителността е шокираща и ако трябва и ние да бъдем шокиращи, за да я променим - готови сме да го направим. Време е всички да си сложим обица на ухото и да разберем, че само с обединени сили можем да сложим край на домашното насилие. Обществото трябва да се обедини срещу проблема и да работи дългосрочно и последователно за разрешаването му. Тази година всички набрани средства ще бъдат дарени на кризисен център за жени и деца, пострадали от домашно насилие в Димитровград", коментира Деница Желязкова, мениджър PR и реклама на AVON за регион Балкани.

Председателят на Алианса Геновева Тишева сподели най-новите тревожни данни, с които организацията разполага. Тенденцията в Европа показва, че вече всяка трета жена е жертва на тормоз - или 33% от жените над 15-годишна възраст. В България този процент засега все още е 23%, като според специалистите стойностите са по-ниски, защото малко хора са готови да го признаят и да потърсят помощ. Но 29% от жените в България в детството си са преживели поне една от трите форми на насилие - физическо, сексуално или психологическо. Има ясно изразена тенденция за упражняване на по-тежки форми на насилие, а също така и насилие срещу деца, срещу възрастни хора от техни наследници.

Като част от кампанията в средата на юли на Facebook страницата на AVON България https://www.facebook.com/avonbulgaria ще стартира и дигитална апликация. С нея AVON призовава всеки да се включи в инициативата, като сподели своя снимка с благотворителния продукт и покани приятелите си да направят същото.

За да подкрепите кампанията, поръчайте благотворителен продукт от синята серия на AVON. 100% от приходите от продажба отиват във фонд, с който компанията подпомага центрове на "Алианс за защита срещу домашното насилие". От 2011 г. досега с финансовата помощ на AVON са осигурени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие.

AVON е водеща световна козметична компания с близо 11 милиарда долара годишен приход. Като един от световните лидери в директните продажби, продуктите на AVON се предлагат от над 6 милиона независими представители в над 100 страни по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай