Депутати на опашка за прошка

Станишев се извинява на Моника и майка си, че не им отделя достатъчно време

Депутати на  опашка за прошка | StandartNews.com

София. ГЕРБ с равносметка за грешките в управлението

И родните политици са подвластни на деня за прошка. Без значение от цвета на партията, всеки от избраниците ще отдели време за близки и приятели. Соцлидерът Сергей Станишев, който днес ще държи пламенна реч на конгреса на ПЕС в Рим, рано сутринта ще се чуе с майка си Дина и половинката си Моника. Длъжник съм им, казва Станишев за близките си. И признава, че им е благодарен безкрайно за разбирането и подкрепата. Зам.-шефката на парламента Мая Манолова и тази неделя няма да пропусне тържествената служба в православния храм. Освен, че често може да бъде забелязана в катедралата "Св. Александър Невски",

 

Манолова спазва стриктно и християнския пост

Винаги иска прошка и от близки и от избиратели. Истински празник настава в Смолян по време на Сирни заговезни, споделя ГЕРБерката Даниела Дариткова. По традиция в града дори се правят конкурси кой да запали огньовете в кварталите. Пламъците после се прескачат от смелчаци за здраве. Фамилията на Дариткова задължително се събира на празника, а менюто винаги включва и традиционната баница.

За съпредседателя на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев Сирни Заговезни е особено важен празник, защото това е и денят от годината, в който хората трябва да си направят равносметка, както и да потърсят причината за грешките в себе си.

 

Велчев ще търси опрощение от майка си и брат си

В духа на традицията се събира с цялата си фамилия, а вечерята започва с въртенето на халва. Искрено се надява внуците му също да съумеят да съхранят във времето този обичай.

 

Тази година народният представител от ДПС Петя Раева пък ще поиска прошка от семейството и приятелите си по телефона, тъй като ще има ангажимент във Видин. Спомените й от детството за Сирни Заговезни описва като много забавни и вълнуващи: "Когато бях малка баща ми завързваше парче халва на рамката на вратата, а със сестра ми се състезавахме коя ще я хапне първа." Тя не пропуска и спазването на Великденските пости, защото за нея постът е нужен не само за пречистването на организма, но и за духовното израстване на човек.

 

Цвета Караянчева, секретар на парламентарната група на ГЕРБ, също почита празника с най-близките си хора. Моли ги за прошка, защото не успява да ги дарява с вниманието и уважението, което заслужават. Предстоящите светли празници са прекрасна възможност да се види с роднините си и както тя сама споделя "душата се отваря и се изпълва със светлина".

 

Независимият депутат Светлин Танчев, който официално вече е експерт от "България без цензура" безкрайно много държи на семейните сбирки - в този смисъл колкото повече, толкова по-добре. За него това са незабравими моменти, в които се засвидетелстват почит, грижа и обич към най-любимите хора. Именно за тях

 

Танчев се моли в Бачковския манастир

който задължително посещава всяка година през месец май и дава курбан за здраве. Колегата му Румен Йончев, който до дни ще подпише коалиционно споразумение с Николай Бареков винаги пази за трапезата някоя бутилка класно вино. Йончев е колекционер, но със съпругата си нарушават селекцията по празници. Баницата у Йончеви е от свекървата. Държа на традициите и всяка година правим и обичая "хамкане", а децата се радват много, споделя Йончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай