Ден на траур в Дупница

Ден на траур в Дупница | StandartNews.com

Ден на траур заради трима мъже от Дупница, загинали в катастрофа в Италия, е обявен в общината. По решение на местния Общински съвет и със заповед на кмета Методи Чимев се отменят всички тържества и масови мероприятия на открито. Препоръчва се предварително организираните светски събития за днес да започват с едноминутно мълчание.
Тримата дупничани Радослав Алексов, Максим Максимов и Емил Томов загинаха в тежка катастрофа в района на градчето Вилантерио, където са живеели от години. Радослав е имал фирма, в която другите двама загинали – негови роднини, са работили.

На 16 януари те пътували с лек автомобил БМВ Х6, шофиран от италианец. Водачът загубил контрол върху управлението на автомобила, блъснал се в дърво, а след това колата изхвърчала на 50 метра от пътя. Шофьорът и още двама пътували в колата мъже ат Дупница са ранени и са настанени за лечение в болници.

Съболезнования на семействата на загиналите поднесе и кметът на Вилантерио Силвио Корбелини. „Загинаха хора, които работиха много, живяха кротко и оставиха у нас добри спомени. Безкрайно съжалявам и поднасям съболезнования на семействата им." е цитиран да казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай