Дегустират единствения в света ликьор от кока и женшен

Започва Балканският фестивал на ракията край морето

Дегустират единствения в света ликьор от кока и женшен | StandartNews.com

Варна. На ракията – сакралната напитка за балканските народи е посветен тридневен фестивал край морето. На него, освен богатото разнообразие на сливовица и кайсиевка, ще се дегустира единствения в света ликьор, направен от листа от кока, гуарана, женшен и още 36 билки. Ще се леят и оригинален кубински ром от най-висококачествена захарна тръстика, истинска текила, както и други екзотични питиета.

Тридневният Балкански фестивал на ракията ще се състои от 10 до 12 април в морската столица. Основните организатори са Националната лозаро-винарска камара и БХРА. Времето на провеждане на атрактивния форум е съобразено с подготовката на активния туристически сезон, за да могат хотелиери и ресторантьори да се договорят с производителите на високоалкохолни напитки.

Конкурс –дегустация "Продукт на потребителя" ще тече два дни и посетителите ще изберат най-огнената ракия и екзотична напитка. Две двойки ще имат шанса да спечелят пътуване до Истанбул и вечеря в ресторант на Босфора с Йени ракъ. Наградите са осигурени от вносителя за България и производителят на брандовете Йени ракъ и Текирда ракъ. Сет ракии от Винпром Карнобат ще се падне на друг късметлия. На феста ще се допускат само пълнолетни посетители над 18 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай