Дъжд затруднява залавянето на вълчицата - беглец

Дъжд затруднява залавянето на вълчицата - беглец | StandartNews.com

8-месечната вълчица, която избяга от клетката си в благоевградския зоопарк, все още не е заловена. Още в ранни зори в понеделник полицаи, експерти и шефът на зоологическата градина Крум Попниколов подновиха издирването на младия хищник.

„Успяхме да локализираме къде е. В момента е на територията на зоопарка, но се крие и не се хваща на примамките ни, за да можем да я упоим и върнем в клетката. Районът е обезопасен, няма никакви притеснения за жителите на квартала", заяви тази сутрин Попниколов. Работата на екипа се затруднява и от силния дъжд, който се излива над Благоевград.

Вълчицата се освободи от клетката си в неделя сутринта. Сигнал за инцидента бе подаден към 10,30 часа. 16-г. Сашо Хаджиев от близката ромска махала се разхождал в района на зоологическата градина, когато изведнъж видял вълк да пие вода до чешмата. Веднага изтичал надолу и уведомил служителите. На място пристигнаха екипи на пожарната и полицията. Районът бе отцепен. Вълчицата бе локализирана в близост до клетката й. Пристигна и Димитър Иванов от Фондация „Четири лапи". Специалисти опитаха да примамят младото животно с парче месо и да го упоят със стрела, изстреляна с пушка от ветеринар. Но куче от ромската махала прогони с лая си вълчицата и това провали начинанието.

„Някои от квартала твърдят, че са виждали през последната седмица въпросната вълчица извън клетката. Тя явно излиза и се връща в клетката си, когато си поиска. Най-вероятно е подкопала земята някъде под мрежата и през дупката излиза на свобода", коментираха местни жители.

От полицията увериха, че ще проверят твърденията им. Не се знае точно как е избягала от клетката си вълчицата – или е прескочила високата телена ограда, или е подкопала земята под нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай