Дават зелена светлина на частните школа по ОП

Дават зелена светлина на частните школа по ОП | StandartNews.com

Пловдив. "Частните образователни институции ще могат да получат достъп до различните оперативни програми. Предстои да се потърсят възможностите в тази посока", обяви в Пловдив заместник-министърът на образованието доц. Атанаска Тенева.

По думите й ще се помисли и за повишаване квалификацията на хората, които работят в частното образование по различни проекти, тъй като в момента те нямат тази възможност. По отношение на финансиране на частния сектор в образованието в момента нямаме условия държавата да поеме сериозен ангажимент, допълни доц. Тенева. Под тепетата, където тя присъства на откриването на учебната година в Университета по хранителни технологии, обяви, че подготовката на Закона за училищното образование е в напреднала фаза. Скоро той ще бъде представен за служебно обсъждане сред колегите, които пряко са ангажирани с образователната система, допълни зам.-министърът.

Новите моменти в образователните закони са свързани с управлението на образование и с моделите на финансиране. До края на месеца ще бъде готов и проектът за стратегия на висшето образование, който ще бъде предложен на вниманието на Съвета на ректорите и на Националото представителство на студентските съвети.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай