Дариха тон храна на мечките в Белица

Ски хотел №1 на България за седма поредна година нахрани животните

Дариха тон храна на мечките в Белица | StandartNews.com

Традицията екипът на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско да посещава Парка за мечки в Белица с благородната мисия и да дари един тон пресни плодове бе продължена. За седма поредна година хотелът планува посещението си именно през месец октoмври, когато мечките се приготвят за зимен сън и имат нужда от повече храна и витамини. Всеки път храната се скрива на различни места, така че мечките да могат да я търсят и намират сами, точно както се случва и в природата. Всички мечки се хранят по три пъти на ден и подлежат на ежегодни медицински прегледи. Дарените плодове ще стигнат за изхранването на спасените мечки за 4-5 дни. Най-малката е на пет, а най-възрастната на 38 години. Всяка има своя собствена територия с достатъчно място, за да се движи свободно и да се катери. Живеят в гориста местност на площ от 120 000 кв.м., с достъп до естествени водоизточници и специално пригодени за тях бърлоги и езерца.

По повод на визитата, генералният мениджър на хотела Кристиан Руге коментира: „Даряването на храна на Парка за мечки в Белица е част от нашата годишна програма за социална отговорност. Аз съм много горд, че Кемпински Хотел Гранд Арена Банско е започнал тази благородна кауза в миналатo и успешно я следва вече седем години поред. Паркът предлага прекрасни условия за спасените мечки и екипът, който се грижи за тях е много всеотдаен. Ще продължим да ги подкрепяме в мисията им и за в бъдеще и вече очакваме нашето следващо посещение там.“

Домакините от парка не пропуснаха възможността да изненадат екипа на хотела и изразиха своята благодарност като организираха домашно приготвен обяд, където всички се забавляваха и разказваха интересни истории.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай