Данчо от "Фермата" със силни думи за Астор

Дани Белев се запознава с илюзиониста в началото на кариерата си преди 23 години

Данчо от "Фермата" със силни думи за Астор | StandartNews.com

Илюзионистът Дани Белев, когото зрителите познават като един от най-колоритните участници във „Фермата 6“, сподели снимка от запознанството си с великия фокусник „Астор“ преди 23 години.

„Сбогом, Андро“, написа той в Инстаграм. „Още помня първата ни среща преди 23 години! Благодаря ти за всичко!“

Илюзионистът Астор почина тази седмица на 78-годишна възраст. Той е един от най-популярните илюзионисти в България и по слава отстъпва само на легендата Мистер Сенко (1905-1987 г.). А според Дани Белев не отстъпва дори на него.

„Това може би ще предизвика полемика сред колегите, но според мен Астор успя да надмине дори Мистер Сенко“, каза той за LadyZone. “Може би мисля така, защото ми беше съвременник, докато за Мистър Сенко само съм чувал, но не е преувеличено да кажем, че беше велик човек и истинска легенда.“

Дани Белев се запознава с илюзиониста в началото на кариерата си. Той признава, че когато се е срещнал с него за пръв път в бил изпълнен със страхопочитание, но е бил изненадан колко приветлив и готов да помага е великият маг.

„Неговият ресторант, който се казваше „рАСТОРант”, между другото, беше притегателно място за много начинаещи фокусници“, разказа още Белев. „Астор беше винаги готов да помага, беше приятел и направо баща за младите илюзионисти.“

Дани Белев не смее да каже, че е имал приятелски отношения с Астор, може би заради уважението, което е изпитвал към покойната легенда. Двамата обаче са имали много професионални контакти.

През февруари Астор се е съгласил да участва във фестивала Магична среща „Златна котка“, организиран от Белев в Габрово. Няколко дни преди провеждането на събитието обаче Астор е споделил, че не се чувства добре и участието му е било отменено. Това се е оказал последният им разговор.

„Тъжно е, че си отиде, но като познавах чувството му за хумор, не би искал да плачем за него“, каза Дани Белев. „Той би искал да станем на крака и да го изпратим с аплодисменти и усмивки.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай