Данъчни проверяват концерти и събори

Данъчни проверяват концерти и събори | StandartNews.com

Данъчни ще следят под лупа концерти, фестивали и събори. Освен Spirit of Burgas този уикенд има празник на народното творчество в Копривщица, както и мотосъбор в Кюстендил.

Екипите на НАП тръгват на проверки още в петък преди старта на купоните. "Под активно наблюдение ще бъде както фестивалната зона, така и търговските обекти, разположени в близост. Целта на данъчните е реализираните обороти по време на двудневния фестивал да бъдат изцяло на светло и съответно обложени с дължимия данък в реален размер", обявиха от бургаската НАП по повод Spirit of Burgas. Всички инспектори на приходното ведомство ще бъдат с униформи по време на проверките, за да се виждат отдалеч.

Те ще са облечени със сини блузи с надписите на Агенцията. "Няма какво да крием, контролът ни е видим, желанието ни е бизнесът да работи спокойно в пика на сезона, но същевременно да знае, че НАП следи отблизо за оборотите и за спазването на данъчните и осигурителните закони", коментира директорът на териториалната дирекция на НАП в Бургас Татяна Кънчева. Проверките ще продължат денонощно и в двата фестивални дни. Продължава засиленият контрол на НАП по българското Черноморие по време на активния летен туристически сезон. Само за месец юли по Южното Черноморие са извършени 610 проверки, при които са съставени 67 акта. Най-честите нарушения са свързани с неиздаването на касови бележки. От НАП апелират да изискваме от търговците фискален бон, а в случаите на отказ да информираме приходното ведомство на телефон 0700 18 700.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай