Данъчни и агенти в кръчмите по морето (ОБЗОР)

Данъчни и агенти в  кръчмите по морето (ОБЗОР) | StandartNews.com

Данъчни и агенти от ДАНС започнаха проверки на заведенията по морето. Масираната акция стартира в събота сутринта в Слънчев бряг, Бургас и Несебър. Хайките идват дни след като в дискотека "4 you" бе прострелян Митьо Очите, а негов гард загина.

При проверките на заведенията са иззети 16 компютъра, 5 сървъра и 4 флашки, които имали нелегален софтуер. От склад били иззети касов апарат, черен тефтер и 30 000 неотчетени лева.

"Сигурността в района на Слънчев бряг е гарантирана. Само за изминалата нощ са открити 7 заведения, които са крили приходите си", съобщи премиерът Бойко Борисов вчера в Панагюрище. Той предупреди участвалите в престрелката, че "това, което си причиниха, ще им излезе солено". "Няма да жертваме милионите туристи или милиардите, които очаква българският туризъм от приходи, за сметка на няколко главанака там", ядоса се премиерът.

"Тотална репресия ще има върху тях", обеща Борисов. Проверките в заведенията щели да бъдат през ден. "Докато се научат да не ползват фалшив софтуер и да отчитат едни печалби, а всъщност да има други. Юли и август почти всеки ден ще има проверки", каза още премиерът. И подчерта, че няма друг случай, в който всички участници в престрелка да са арестувани.

Премиерът Бойко Борисов разкри, че е научил светкавично за престрелката. "Дежурният от МВР по стар навик първо на мен звъни", призна той. "Колегите от ДСБ едва ли не изкараха, че съм бил на купон в Бургас. Е как бях, като награждавах КРИБ", каза още премиерът.

Проверяват и лимузините

Масирани проверки започнаха в курорта Слънчев бряг в петък вечерта. Антимафиоти и редови полицаи проверяват освен кръчми, барове, дискотеки и скъпи коли. Акция тече и по пътищата в курорта. Униформени проверяват скъпи и луксозни коли, както нареди преди ден премиерът Бойко Борисов. Те гледат на чие име са регистрирани колите, как са внесени в страната и произхода на парите на собственика. Следи се още дали автомобилите не са крадени и има ли следи от пренабити номера.
Повечето коли, проверени през първата нощ, се оказаха регистрирани на фирми. Чисти ли са парите, с които са купени, обаче е още рано да се каже.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай