Човекът пиърсинг пристигна в София

Човекът пиърсинг пристигна в София  | StandartNews.com

Ролф Бухолц има 453 дупки по тялото и е специален гост на фестивала на татуировките

Човекът с най-много пиърсинги в света пристигна вчера в София. Ролф Бухолц е регистриран в "Гинес" през 2012 година за най-много дупки по тялото - общо 453. Германецът е специален гост на фестивала на татуировките, който ще се провежда днес в "Парти център" на Четвърти километър.

"Бях на 40, когато си направих първия пиърсинг. Започнах с един пиърсинг, после още и още и накрая имах толкова много. Страст ми е", заяви Бухолц. Той е от Дортмунд и е чул за тату феста, който се провежда в София от Фейсбук. "Ходя много често по тату фестове по света. България е приятна страна. За съжаление няма как да изпробвам тукашните майстори на татуировки. Причината е простичка: нямам свободно място по тялото си", каза Ролф. Той има една-единствена татуировка, но огромна, която обхваща целия му гръб, корем и ръце. Рисували са му я между 10 и 15 години. Бухолц твърди, че не го е боляло. Той има и магнити на върха на пръстите на всичките си ръце, както и силиконови рога на лицето. В скорошно интервю бе споделил, че има един-единствен проблем с външния си вид: много трудно го вземат на работа...

Тази година на "Таttoo fest Sofia" участват над 25 студия за татуировки от България, Македония, Турция, Гърция и Испания. Шоуто включва и конкурси за най-добра татуировка в различни раздели. Част от програмата е и най-бруталният номер: "body suspension show", тоест, висящи хора на куки, които са забити в кожата им. Днес на феста ще свирят на живо куп местни банди, включена е и демонстрация на японски ресторант, който прави интересно шоу и отново конкурс за татуировки и изложби. "Ако си харесате модел, може да видите работата и стила на различните татуисти и да се насочите към някой от тях, със сигурност ще получите качествена татуировка, разясни Драга Сепаревска, един от организаторите на фестивала.

"Най-популярни при татуировките са надписите, особено сред жените, като малки думички или части от песни и цитати. Напоследък се превръщат в хит и цветните татуировки. Хората виждат, че има повече възможности, а не само черно-бялото", обясни татуистката Лора, която се занимава с това повече от 3 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай