Чолаков: Зелен код само за Рожен и Черноморието

Чолаков: Зелен код само за Рожен и Черноморието | StandartNews.com

"Кодът е неизбежен, но поне досега не е напекло картата до цвят, различен от жълтия. Различна е само обстановката в Смолян. Там заради събора е зелено". Това обяви синоптикът на бТВ Емо Чолаков за високите темератури в страната за неделя.

"Лято и е и какво лято ще е, ако поне веднъж не поизпече поне до 40. Може би няма да е днес. на големия пек вчера не успя да прескочи 37, а днес до 40 едва ли", каза той.

Из почти цяла Северна България температурите достигат 36-37 градуса. Лесно се произнасят, трудно се понасят, каза шеговито Чолаков. По-надолу от този парник ще са много малко места, добави той.

По никакъв повод, никъде, не подценявайте жегата, дори и на море - естествено, че там е най-добре, ама и там безобразно пече, заключи синоптикът. И пет чадъра да сложите, жега ще си е, прибирайте се на хладно следобед, че 30 градуса по морето са като 40 в по-сухите места, предупреди Чолаков.

Не бива шега жегата 25-26 градуса и водата вече трудно разхлажда. Пийте повече вода и не ходете по пясъка. Пробвайте го спокойно, пържи яйца.

Да ни е жива и здрава планината в такива времена. Моите хора всички са на Витоша, но и там са много градусите, заключи усмихнатия водещ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай