Сряда,

Чобанов: Паметникът на Самуил се радва на успех

От: Администратор -
2491
Чобанов: Паметникът на Самуил се радва на успех
A
A
A

Най-важното за паметника на Цар Самуил е, че се радва на успех, хората го харесват. Това заяви пред журналисти зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

"От там нататък колко силно ще светят очите и как ще го съгласуваме в МК са подробности, които не бива да се превръщат в обществен дебат", обясни той. И изтъкна, че общината е в процедура за решаването на технологичните проблеми и ще съгласува решението си с Министерство на културата.

Свободна интерпретация са твърденията, че той е казал, че очите на паметника го дразнят. "Не е имало такъв вид разговор. Казвал съм, и сега го твърдя, че всички ефекти по един паметник, особено такива, които променят чувствително визията му, след да се обмислят внимателно и да се съгласуват. Очевидно се радват на огромен успех светещите очи", обясни зам.-кметът.

Един специален ефект като осветлението в очите трябва да се тества, да се премери внимателно и да се направи така, че да помага а въздействието, коментира още Чобанов.

"След като патриархът освети монумента, след като президента го откри нека не заместване този важен национален въпрос с дребнотемие", призова той.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички