Части от страната без ток или вода за пореден ден

Части от страната без ток или вода за пореден ден | StandartNews.com

Очаква се повишение на речните нива, предупредиха от МОСВ

Над 190 села в страната остават без ток след обилния снеговалеж, който прекъсна множество далекопроводи. От тях 50 се намират в Смолянско. Там все още не е възстановено напълно електрозахранването в общините Смолян, Мадан, Рудозем и Баните, съобщава БНТ. 

Работата по отстраняване на повредите по електропреносната мрежа продължава и днес. Местата, които едва ли ще имат електричество до края на деня, вече са снабдени с агрегати.

Припомняме, че активирало се свлачище прекъсна главния водопровод на Кърджали вчера. 40 села в региона остават без вода.

От друга страна нивата на реките продължават да се повишават вследствие на снеготопенето. Реките Марица и Харманлийска в Хасковска област са около оранжевия праг, което означава риск от тревога. Подобно е положението и с река Върбица в Кърджалийско.

Река Арда край Ивайловград е повишила нивото си с един метър вследствие на контролираното изпускане на води от язовира. Тунджа при Елхово обаче спада с около 10 см, съобщиха от МОСВ и уточниха, че се очаква понижаване на нивата на реките в следващите дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай