Чарлз с ключов ход за Уилям й Кейт

Монархът даде нови отличия

Чарлз с ключов ход за Уилям й Кейт | StandartNews.com

Принцеса Кейт получи нова престижна награда от крал Чарлз III, докато продължава превантивната си химиотерапия след диагнозата от рак.

Монархът даде нови отличия и на принц Уилям и кралица Камила в съобщение, направено в деня, в който внукът му, принц Луи, навърши 6 години.

Кейт публикува първа снимка след "Фотогейт"

Кейт се присъединява към носители на наградата като Уинстън Чърчил, Дейвид Атънбъро, Стивън Хокинг и Анна Уинтур в "Ордена на спътниците на честта"​ като първия в историята му кралски спътник.

Съобщението на Двореца Кенсингтън гласи: "Негово Величество Кралят има удоволствието да назначи Нейно Кралско Височество Принцесата на Уелс, за Кралски спътник на Ордена на спътниците на честта (The Order of the Companions of Honour). Това е ново назначение."

"Орденът на спътниците на честта" е основан от крал Джордж V през 1917 г., за да се признават изключителни постижения в областта на изкуствата, науките, медицината и обществените услуги. Назначенията влизат в сила от 23 април 2024 г."

Принц Уилям бе назначен за Велик магистър на Орденът на Банята, а кралица Камила стана Велик магистър и Първа или Главна дама на Великия кръст на Орденът на Британската империя.

Почетните звания, които се раздават във Великобритания всяка година, се избират от правителството на деня чрез предварително предопределен списък с отличия за новата година и рождения ден. Няколко избрани обаче попадат в правомощията на самия крал и именно тези специфични отличия са дадени на Уилям, Кейт и Камила, пише "Епицентър".

Новите отличия могат да бъдат добре дошъл стимул за трима членове на кралското семейство, които под една или друга форма изпитват напрежение по време на безпрецедентните няколко месеца на притеснения за здравето на кралската фамилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пепа Илиева
преди 1 седмица

Напълно заслужени отличия!

Откажи
Уилям
преди 1 седмица

Първо се научете кога се пише "и" и кога "й", пък после пускайте статии! Това са елементарни грешки!

Откажи
ПИФ
преди 6 дни

Тия от дълбоката държава си раздават отличия на килограм. Но и смъртните случаи в кралския им двор са съмнителни.

Откажи