Чарлз изгубил обонянието си заради К-19

Членове на кралското семейство се върнаха на работа

Чарлз изгубил обонянието си заради К-19 | StandartNews.com

Принц Чарлз разкри, че е загубил обонянието и вкуса си заради Ковид-19. Бъдещият крал направи признанието по време на първия публичен ангажимент на членове на височайшето семейство от 23 март насам.

Чарлз и Камила посетиха кралската болница в Глостършир. Те се срещнаха с част от медицинския екип, който ги приветства, следвайки стриктно протокола по безопасност. Принцът разкри за неприятните последици от боледуването си и сподели, че двете му сетива изчезнали през март, когато се зарази и още не са се възстановили. Срещата се проведе изцяло на открито, като всички спазваха двуметрова дистанция. Камила сподели, че едва миналата седмица се е срещнала с внуците си – не е могла да ги прегърне все още, но се радва, че ги е видяла на живо със собствените си очи.

Междувременно Уилям посети центъра за бърза помощ „Кингс Лин“. Принцът разговаря със служителите за последиците от пандемията и им благодари за невероятната работа през последните няколко месеца. Центърът предлага спешни услуги на 6,2 милиона души в Източна Англия, покривайки 130 града.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай