Чарлз издържа херцозите и в САЩ

Принцът се е съгласил да плаща за охраната им, за да започнат да връщат парите за ремонта на "Фрогмор котидж"

Чарлз издържа херцозите и в САЩ | StandartNews.com

Принц Чарлз се е съгласил да покрие разходите по охраната на принц Хари и Меган Маркъл в САЩ, за да могат съпрузите да започнат да изплащат ремонта на "Фрогмор котидж" в Уиндзор, който струва 2,4 милиона лири, предадоха от DailyMail. Херцозите на Съсекс обещаха да върнат средствата, които дойдоха от британските данъкоплатци, за реновирането на резиденцията, в която се преместиха малко преди раждането на Арчи. Те живяха там, докато не решиха да заминат в Северна Америка. След като обявиха намерението си да се оттеглят като активни членове на кралското семейство и да заживеят независимо, те получиха разрешение да запазят имението "Фрогмор" като свой дом във Великобритания, при условие, че върнат парите за ремонта и поддръжката му.

Още докато бяха в Канада, преди да се установят в Ел Ей, стана ясно, че охраната, осигурявана им от британската полиция, отпада и това изправи семейството пред тежка финансова криза. Анонимен източник твърди, че принц Хари до последния момент се е надявал, че ще може да запази охраната от британската полиция заради мястото си в линията за наследяване на британския престол и факта, че е бивш действащ офицер от армията.

Хари и Меган се преместиха в Ел Ей, където разходите за охраната им възлизат на 4 милиона лири годишно - сума, непосилна за отскоро независимите финансово съпрузи. Затова се е наложило принцът да помоли баща си да им помогне със сметката за охраната, за да могат те да се изплатят за "Фрогмор котидж". Твърди се, че херцозите плащат вноски от 18 хиляди лири на месец, като започнали през април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай