Чарлз III счупи традициите. Тежка забрана

Забрани любимо ястие

Чарлз III счупи традициите. Тежка забрана | StandartNews.com

Крал Чарлз III счупи кралска традиция, която дори майка му Елизабет II не посмя да пипне.

Отсега нататък във всички кралски резиденции – от официални до частни, е строго забранено сервирането на гъши дроб, съобщи БЛИЦ

Известно е, че монархът няколко пъти публично се застъпва за забраната на производството на този деликатес и преди това го премахва от менюто си.

Производственият процес на този продукт е невероятно жесток към птиците и включва нездравословно принудително хранене, което се счита за нехуманно.

Групата за правата на животните Peta потвърди, че е получила писмо от кралския двор, потвърждаващо, че политиката вече се прилага за Бъкингамския дворец и всички други кралски резиденции. В знак на благодарност от организацията изпратиха на краля кошница с веган версия на прочутия пастет, който на вкус е почти идентичен с традиционния.

В социалните медии потребителите приветстваха решението на краля. „Чарлз е първият крал на Англия, който се притеснява от малтретирането на гъските. Той очевидно помни, че хората са само една група в животинското царство. Това е добър знак!"

Някои от поданиците-активисти, въпреки че отбелязаха това решение на краля, го смятаха за недостатъчно: „Би било чудесно, ако кралят забрани лова на всички животни.“ Освен това защитниците на животните заменят шапките от меча кожа, носени от кралската гвардия, с изкуствена кожа.

Производството на кожи и гъши дроб вече е забранено в Обединеното кралство и през следващата година правителството обеща да забрани търговията с тези продукти, за да предотврати жестокостта към животните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай