Бургас под блокада

Бургас под блокада | StandartNews.com

Около 100 лодки с меломани ще гледат шоуто от морето

Домакините готвят специална изненада за мегазвездата Роби Уилямс

Мегазвездата Роби Уилямс, който идва за Spirit of Burgas, е предпочел морския град пред София. Фестивалът на плажа го е нахъсал да пристигне в родината ни. На няколко пъти той е отказвал на продуценти шоу в София, довериха организаторите на елитния форум. Около 20 000 се очакват за фиестата край брега. Легловата база в Бургас вече е заета на 100 процента, като това не бива да отчайва и закъснелите фенове на Роби Уилямс и "Касабиан", каза Петър Петров от "Болкан ентъртеймънт".

Британският идол ще остане до 8 август. От община Бургас му приготвят специален сувенир, който той да отнесе със себе си. Организаторите отказаха да съобщят къде точно ще отседне той - дали в Бургас или около града. Преди месец се появи слух, че ще бъде в Балнеохотела в Поморие, а през последните дни се заговори за хотел "Приморец", който е около зоната на фестивала.
"Очакваме страхотен купон. Сцената е почти изградена. От сряда тя е заредена със звук и светлина. Всичко върви по план. Призовавам посетителите да не идват в последния момент, за да няма напрежение при входа на фестивала", каза още организаторът на фестивала Петър Петров.

За гостите ще работят всички музеи и галерии

"И тази година целта ни е да задържим гостите на града повече време в Бургас, а не само в дните на Спирита. Затова сме наситили програмата със страшно много други интересни събития. През уикенда ще работят всички галерии и музеи. Отпечатали сме специална брошура, която ще се раздава на всички гости на града. Тя ще ги ориентира за интересните места и събития, които могат да посетят при престоя си тук", съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. За меломаните, които са избрали да пътуват със своя автомобил, ще бъдат осигурени допълнителни места за паркинг в Бургас. От общината препоръчват всички, веднъж достигнали Бургас, да се придвижат до фестивала с градския транспорт или пеша.

Фестивалното градче е почти готово да посрещне най-голямото музикално събитие в града.
От охранителната фирма уточниха, че промени в пропускателния режим няма. 12 пункта ще има при главния вход край бар "Нептун". Всеки музикален фен ще подлежи на проверка и няма да се допуска внасянето на опасни предмети, оръжие и наркотици. Единствената промяна е, че хората с увреждания ще влизат през специална рампа, която ще бъде изградена по алеята зад хотел "Приморец". Около 100 лодки с меломани ще гледат шоуто от морето, като те няма да бъдат допускани в по-плитката част.

*Организация на движението:

- От 4 до 9 август затварят достъпа до общинския паркинг при хотел "Приморец". Там се разтоварва техниката за сцените.

- От 6 до 9 август достъпът до улицата, която води до същия паркинг, ще е контролиран.

- Фестивалната зона на плажа се затваря за свободен достъп от 6 до 9 август /включително/, но до 5 август хората могат да ходят на плаж там.

- В петък няма да има синя зона по "Демокрация", в участъка между "Цар Симеон" и "Богориди". Там може да се паркира безплатно.

- Двете крайни ленти на "Булаир" - от "Фотинов" до "Цар Симеон" - също ще са разрешени за паркиране.

- Очакват се много автомобили, така че община Бургас препоръчва да се използва общинския паркинг на "Гурко" - таксата е изключително ниска.

- В сряда се спира временно достъпът на автомобили по "Батенберг" - от пресечката на "Филип Кутев" до централния вход на фестивала.

Забравете за парите

Фестивалната карта ще бъде единственото средство за разплащане в рамките на фестивала SPIRIT of Burgas. Картите са безконтактни и могат да бъдат зареждани, проверявани за наличност и да се възстановяват суми по тях по всяко време, както и до 1 час след приключване на фестивала на 9 август! Картата е валидна само в рамките на фестивала и след това остава за клиента.

Пунктове

Основните пунктове за фестивални карти ще се намират непосредствено след зоната за проверка на билети, но ще има и във фестивалната зона на плажа.

Такси

При получаването на фестивалната карта се заплаща 1 лев такса за обслужване.
При зареждане на същата карта не се дължи такса.

Зареждане

Минималната сума за първоначално зареждане е 20 лева, а максималната - 200. При допълнителните зареждания няма ограничение за сумата.
Важно! При всяко зареждане на пари клиентът получава касова бележка за сумата на заредените в картата пари и общото салдо в момента. Бележката следва да се пази, защото съдържа номера на картата и в случай на проблем с чипа (неработеща карта), парите може да се прехвърлят в нова карта.

Проверка на наличност

Клиентът може да провери наличността по сметката (салдо) на всички терминали, разположени на баровете в рамките на фестивала, като на дисплея се изписва наличната сума. При покупки от бара не се издава бележка, но се изписва сумата, която се отнема от наличността по картата.

Теглене на остатъчна сума

Неизползваната сума може да се изтегли от пунктовете за фестивални карти по всяко време, както и до 1 час след приключване на фестивала на 9 август (неделя сутрин).

Една за всички

Една и съща карта може да бъде използвана от няколко човека - зареждате и пазарувате.

Бургасбус пуска промоции

Общинският превозвач подготвя промоционални карти за дните на фестивала, съобщи управителят на "Бургасбус" ЕООД - инж. Петко Драгнев. По подобие на картите "Празник", промоционалните талони ще важат за всички линии на градския транспорт. "Специално за фестивала сме предвидили еднодневната карта за цялата градска мрежа да важи за трите дни - петък, събота и неделя. Стойността й ще бъде стандартна - 5 лева", обясни Драгнев.
Целта на превозвача е да улесни не само гражданите, а и стотиците гости, които ще посетят града заради музикалното събитие. Промяна в разписанията за сега не се предвижда, допълни управителят на "Бургасбус".

Увеселителен влак

Специалният влак, символично наречения Robbie Williams EnterTRAIN, се движи в посока София-Бургас до неделя със следното разписание: днес ще замине от Централна гара София в 07:45 ч. - Карлово - 10:15 ч. - Казанлък - 11:18 ч. - Сливен - 12:59 ч. и ще пристигне в Бургас малко преди 15:00 часа. На 09.08.2015 г. влакът ще потегли от гара Бургас в 13:45 ч. Сливен - 15:55 ч.- Казанлък - 17:37 ч. - Карлово - 18:45 ч. и ще пристигне в София в 21:05 часа.
Влакчето разполага с бар, вагон с озвучителна система и диджей, които ще направят пътя до "Спирита" повече от забавен и приятен.

Промоционалната цена за билет във втора класа е с 20 процента намаление само срещу закупен билет за събитието - продава се на касите в железопътните гари и бюра в страната. Цената на билета със задължителна резервация за пътуване в двете посоки (София - Бургас - София) е 31.30 лева. Посетителите на SPIRIT of Burgas, които желаят да пътуват с Robbie Williams EnterTRAIN, могат да ползват и всички предлагани намаления и търговски отстъпки от редовната цена на билета (отстъпки за пътуване на учащи и групи).

Другите цени "отиване" и "връщане" за втора класа в бърз влак са с 10 процента отстъпка: Карлово - Бургас - Карлово - 24,80 лева + лев за запазено място;
Казанлък - Бургас - Казанлък - 20,50 лева + лев за запазено място; Сливен - Бургас - Сливен - 12,60 лева + лев за запазено място. За студенти и ученици цените са съответно: Карлово - Бургас - Карлово - 13,80 лева + лев за запазено място; Казанлък - Бургас - Казанлък - 11,40 лева + лев за запазено място; Сливен - Бургас - Сливен - 7,00 лева + лев за запазено място.

Телефоните за връзка с билетните каси в
гарите и бюрата са посочени на интернет страницата на железопътния превозвач - www.bdz.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай