bTV: Спазвайте договора и снимайте

Разводът между продуцентите на "7 часа разлика" тече с отворени писма

bTV: Спазвайте договора и снимайте      | StandartNews.com

Софияв. Преди няколко дни "Стандарт" пръв обяви, че снимките на сериала "7 часа разлика" са спрели, защото продуцентите от "Глобал филмс" искат банкови гаранции, за да продължат работа. Двете страни в конфликта - компанията на Халваджиян и bTV, си размениха отворени писма по казуса.

"Налага се да преустановим снимачния процес на сериала, чиито копродуценти сме, въпреки искреното ни нежелание да прибегнем до това крайно решение. За да продължим работа, е необходимо другият копродуцент - bTV Media Group - да изпълнява стриктно основното си задължение по договора, а именно да извършва плащанията за продукцията в определените от договора срокове", написаха от "Глобал филмс".

bTV отвърнаха веднага с официално съобщение, което гласеше: "Едностранното решение на "Глобал филмс" да спре снимачния процес противоречи на договорните отношения между страните. bTV не приема решението на "Глобал филмс" и настоява продукцията да продължи".

От "Глобал филмс" обявиха, че голямото желание на Магърдич Халваджиян и целия екип е "Седем часа разлика" да продължи. "Този сериал е наша рожба! ... Тъжно ни е, че ще приключим с него по този начин, но за да продължим аз лично и екипът ми да работим, се нуждаем от финансово обезпечаване", написа в отвореното писмо продуцентът. "Глобал филмс" изказаха готовност да продължат работа веднага щом bTV Media Group гарантира финансовото обезпечаване на продукцията.

bTV пък отвърнаха, че българските сериали са основен приоритет в програмната политика на медията и уточниха, че за 2 години и половина са вложили над 15 млн. лв., ангажирали са над 100 актьори, както и над 600 професионалисти от киноиндустрията в своите проекти. В тяхното изявление до медиите bTV увериха, че излъчването на "7 часа разлика" е залегнало в стратегията на телевизията за следващите 2 години и очакват "Глобал филмс" незабавно да подновят работата по продукцията на сериала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай