bTV смени изпълнителния директор

bTV смени изпълнителния директор | StandartNews.com

София. Изпълнителният директор на bTV Вики Политова напуска телевизията, а мястото й ще бъде заето от някогашния шеф на Нова телевизия Павел Станчев.

Това е поредна рокада с ключови лица от телевизията, след преместването на водещите на сутрешния блок Анна Цолова и Виктор Николаев, топрепортерът Миролюба Бенатова и водещата на новините Ани Салич в конкурентната Нова тв. Към нея преминаха още изпълнителният продуцент на новините Дарина Сарелска и продуцентът на сутрешния блок Валерия Чанкова.

bTV Media Group ЕАД обяви назначаването на Павел Станчев за Главен изпълнителен директор (CEO) на българския бизнес на Central European Media Enterprises Ltd. („СМЕ") считано от 1 февруари 2014 г.

Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности.

Още една тв - новина:

"Бон Апети" с Лора и Стоян отива в bTV

„Присъединяването ми към bTV е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на bTV Media Group на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти", коментира Павел Станчев.

Кристоф Майнуш, Председател на Управителния Съвет на bTV и Главен Изпълнителен Директор (Co-CEO) на СМЕ, добави: „Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България.

Огромният му опит с медийни компании в Централна и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на bTV като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към bTV на различните й постове от самия старт на канала".

Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова Телевизия в България. Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, Eр Те Ел Хърватска и Канал Д Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай