bTV прати кърваво писмо до Булсатком

bTV прати кърваво  писмо до Булсатком | StandartNews.com

София. bTV изпрати кърваво писмо до Булсатком. Така от телевизията отговориха на позицията на сателитния оператор от петък. В последния работен ден от Булсатком обявиха, че исканите от bTV нови цени за договор за 2013 година са близо 50% от сумата, която доставчикът брои за правата на всички програми.

Изчерпателният отговор на медията дойде няколко часа по-късно. "Изявлението на Булсатком е пореден опит за подмяна на фактите и отклоняване на вниманието от некоректните и непазарни действия на доставчика, които ощетяват крайния потребител и станаха причина за масовото недоволство на многобройните зрители на bTV, лишени от достъп до каналите на медията в мрежата на Булсатком", казаха от телевизията. От там отново обявиха, че сателитният доставчик им налага безпрецедентна ценова дискриминация, която личала от всички досегашни оферти на оператора за нов договор. В телевизията подозират, че Булсатком се опитва да вдигне таксите на клиентите си и "като се опита да прехвърли върху bTV отговорността за това решение". Според тях сателитният доставчик задържа за себе си 80% от парите на клиентите си. Това е пагубно за развитието на целия телевизионен пазар в България, казват от телевизията. Булсатком спря да излъчва 7-те канала на bTV на 2 януари заради липсата на нов договор. 

"Следващата седмица ще е решаваща за преговорите между TV7 и Булсатком", обяви изпълнителният директор на групата канали TV7 и News 7 Николай Бареков пред "Факторът Кошлуков". Той уточни, че разговорите с оператора продължават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай