Броят свинете заради африканска чума

Броят свинете заради африканска чума | StandartNews.com

Велико Търново. Собствениците на животновъдни обекти за отглеждане на свине трябва да декларират броя на свинете, които отглеждат и да ги подадат за вписване в информационната система на Българската агенция по базопасност на храните чрез обслужващия обекта ветеринарен лекар.

Забранява се контактът на външни лица с животните, като те не трябва да се изхранват с хранителни отпадъци от животински произход. Фуражът, предназначен за свинете, трябва да се съхранява в закрити помещения, препоръчват от община Велико Търново.

Заради констатирани случаи на заболяването „африканска чума по свинете" на територията на Република Украйна и необходимостта от превантивни мерки в България, със заповед на кмета на Велико Търново Даниел Панов бе свикано заседание на Постоянната общинска епизоотична комисия. Набелязани са мерки за недопускане на поява и разпространение на заболяването на територията на общината. Новосформираната комисия, с председател зам.-кмета на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков, предприе превантивни мерки.

Както агенция Стандарт Нюз съобщи, мерките бяха набелязани вчера в Пазарджик. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай