Брокерите на имоти с досие

Брокерите на имоти с досие | StandartNews.com

Брокерите на имоти да имат собствено досие, в което да е вписана придобитата професионална квалификация за изпълняване на длъжността, стажа и съдебното му минало. Всички досиета да са обединени в единен регистър на практикуващите агенти на имоти. Това предлагат от Националното "Сдружение брокери на имоти", в което членуват над 150 агенции.

Идеята е да се създаде Национален регистър на брокерите, като процесите, свързани с воденето му, да бъдат контролирани от държавата чрез вече съществуващи държавни институции. Според тях най-подходящо е регистърът да се води от Агенцията по вписванията. Създаването на този списък ще помогне на всеки, който иска да ползва услугите на агент по недвижимите имоти, да направи информиран избор.

От Сдружението искат брокерите с професионален стаж над 3 години да бъдат вписвани без допълнителен изпит. Министерство на правосъдието е заявило желанието си да помага с експерти при написването на концепция или проект на бъдещ закон, регламентиращ дейността на брокерите на имоти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай