Брифинг за аварията с "Фалкона"

Брифинг за аварията с "Фалкона"  | StandartNews.com

София. Около 21:30 часа започна брифингът с подробности за инцидента с правителствения "Фалкон", който заради проблем с колесника кръжа над летище "София" повече от час.

Подробности за инцидента - ТУК!

Вътрешният министър Веселин Вучков, транспортният министър Ивайло Московски, директорката на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, както и шефът на НСО присъстваха на брифинга.

Проблемът със самолета на Борисов възникна на 4-ата минута, заяви Арнаудова и добави, че пътуването няма да се отлага. 

"В момента се подготвя другият Ербъс, с който разполага държавата и вероятно по-късно ще излетим", каза тя. 

Московски разясни, че става въпрос за малкия самолет Фалкон към Авиоотряд 28. "Технически проблем, непозволяващ да се затвори левия колесник. Във връзка с това екипажът е взел решение да бъде уведомен министър-председателя и екипа, че съществува такъв технически проблем към дадения момент. Взели са решение да се извърши определен брой облитания, за да може да бъде изразходвана част от горивото. Кацането не е аварийно, нормално е. Утре ще пристигне екип от Швейцария от компанията, която сервизира "Фалкона", за да стане ясна точната причина за проблема", поясни транспортният министър. 

Бяха взети всички необходими мерки към всички институции, които имат отношение към охраната, както и сигурността на министър-председателя, потвърдиха още министър Вучков, ген. Антонов и Ивайло Московски.

Очаквайте подробности! 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай