Брендо изплува от нелегалност

Брендо изплува от нелегалност  | StandartNews.com

Евелин Банев написа книгата "Съзирам душата на България"

Евелин Банев-Брендо, който изчезна в нелегалност, след като бе оправдан от Софийския апелативен съд за пране на пари, изплува с книга. Културните отдели в медиите получиха бяла кутия с пластмасов паралелепипед. В него - оригами с формата на бял лотос върху елегантно томче със заглавие "Съзирам душата на България". Банев се е изявил и като художник - той е рисувал и корицата - стилизирани кръгове с пръстови отпечатъци.

"Вълните на живота ме изхвърлиха на най-необитаваното и пусто място" е първото изречение върху луксозните жълти страници. Банев споделя, че е написал произведението си в в затвора, а следващото заглавие от него е "Отворената книга". Главните герои Макс и Анна търсят измеренията на собственото си "аз", като стигат до "изкачването към едно по-висше измерение".
Книгата има уникален ISBN номер, издаден от Националната библиотека. Томчето е отпечатано в Пловдив в тираж от 10 000 екземпляра, разкриха пред "Стандарт" от издателството "Водолей 94".

"Съзирам душата на България" е произведена през лятото на миналата година, но премиерата очевидно е нарочно ситуирана във времето - след изчезването на Брендо.

Брендо хванал перото в затвора

Зевзеци във Фейсбук вече коментират, че Брендо е тръгнал по стъпките на прочутия американски писател О'Хенри. След като се оказва зад решетките за банкова измама, той започва да пише знаменитите си разкази.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай