Брадли Купър готви в "Повелителят на кухнята"

Брадли Купър готви в "Повелителят на кухнята" | StandartNews.com

Носителят на "Оскар" Брадли Купър се оказва много запален любител готвач. Благодарение на това красавецът успява да се подготви само за месец за ролята си в "Повелителят на кухнята".

Очакваният да се превърне в безспорен хит на есента филм вече е по кината. В него играят забележителни дами - Сиена Милър, Ума Търман, Ема Томпсън, Лили Джеймс...

"Като дете готвех с баба си. Ние сме италианско семейство и готвенето е много важно за нас. Работил съм като помощник-сервитьор в гръцки ресторант и съм правил заготовките в италиански по 11 часа на ден", описва пътя си в света на храната Купър. Освен това през 2005-а талантливият актьор влиза в кожата на лошото момче на кулинарията Антъни Бурдейн, в тв сериала "Поверително от кухнята" по мемоарите на известния шеф-готвач.

Но сега, за да се превърне в маестро в кулинарията по пътя към своята трета "Мишлен" звезда, Брадли директно изучава професионалистите. "Моят Адам Джоунс е събирателен образ - между Маркъс Уеъринг, Гордън Рамзи и Марко Пиер Уайт. Малките неща, които Адам прави, движенията му всъщност са откраднати от тези тримата", споделя актьорът. Уеъринг е специално привлечен към продукцията и създава всички рецепти, приготвени във филма, но за ролята на Адам Джоунс няма дубльор. Всичко, което камерата показва, е лично приготвено от Брадли Купър. "Залогът е голям и всеки ден усещах върху себе си напрежението да се представя добре", не крие топактьорът.

След края на снимките на последните си филмови проекти Купър намира време и за почивка. "Готвя всеки ден. Аз съм от тези, които се справят с каквото намерят в хладилника. Скоро си направих и собствена градина. Сам отглеждам зеленчуците. Изобщо все "чичковски" неща", смее се ергенът, по когото въздишат мадамите.

Героят му Адам Джоунс е истинска рокзвезда в света на кулинарията, който унищожава кариерата си с наркотици и надменност. След като преживява личен катарзис и успява да загърби лошите навици, Адам се завръща в Лондон с намерението да възвърне предишните си позиции и да отвори топресторант. Режисьор е Джон Уелс ("У дома през август"), а сценарият е на Стивън Найт ("На един черпак разстояние").

Чудовища от книги тероризират градче

Разочарован от реалността, защото трябва да се премести от големия град в провинцията, тийнейджърът Зак Купър (Дилън Минет) вижда лъч светлина в момичето от съседната къща (Одея Ръш). Нейният тайнствен татко е известният Р. Л. Стайн (Джак Блек), автор на прочутата поредица "Goosebumps". Скоро става ясно, че писателят е затворник на собственото си въображение - чудовищата от популярните му книгите са истински и Стайн защитава читателите, като ги държи под ключ в книгите си. Когато неволно Зак отприщва ужасяващите чудовищата от ръкописите, те започват да тероризират градчето и Стайн, Зак и Хана ще трябва заедно да ги върнат обратно в книгите, където им е мястото.
"Goosebumps" ("настръхнала кожа") е популярна американска поредица детски трилъри за читатели между 9 и 13. В САЩ започват да излизат през 1992 г., като всеки месец в продължение на пет години малките читатели получават ново заглавие. Така през 1997-а са издадени вече 62 книги, които не са сюжетно свързани и всяка разказва самостоятелна история със собствени персонажи. През 2003-а Р. Л. Стайн е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като автор на най-продаваната детска поредица книги. До днес "Goosebumps" е преведена на на 32 езика и има продадени близо 400 милиона книги в света.

Вин Дизел лови вещици

В "Последният ловец на вещици" светът се сблъсква с невероятна тайна - сред нас все още живеят зли същества със свръхестествени способности, твърдо решени да отприщят Черната смърт. В продължение на векове с необикновения враг са се борили цели армии от ловци на вещици, включително и Колдър (Вин Дизел) - доблестен воин, успял да убие самата всемогъща кралица и да погуби огромен брой от последователите й. Точно преди гибелта си, кралицата го проклина, обричайки го на безсмъртие и лишавайки го от живот в отвъдното с любимите му съпруга и дъщеря. Днес Колдър е последният оцелял от своя вид. Прекарал е векове в преследване на вещици, не спирайки да копнее по отдавна изгубените си близки. Без да подозира, сега той е на път да се изправи пред най-сериозното предизвикателство в дългия си живот - кралицата е възкръснала и отчаяно желае да отмъсти на убиеца си. От изхода на задаващата се епична битка зависи оцеляването на цялата човешката раса. Както в повечето случаи на холивудски екшън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай