Бойко Найденов номиниран за шеф следствието

Бойко Найденов номиниран за шеф следствието | StandartNews.com

София. Бойко Найденов е номиниран да оглави Националната следствена служба. Кандидатурата му за втори мандат бе издигната от 7 представители на ВСС. Сегашният му мандат начело на следствието изтича след месец.

Според предварително приетата процедура Найденов трябва да представи концепцията си за националното следствие до седмица. 

До следващото заседание на ВСС в четвъртък съдебните кадровици може да издигнат и други кандидатури за шефското място на НСлС. Изборът ще се проведе публично и ще бъде предаван по някоя от националните медии.

На заседанието на ВСС главният прокурор Борис Велчев, който бе един от седмината номинирали Найденов, призова да се побърза с избора на нов шеф на следствието като напомни, че ще предстои и избор за главен прокурор и докато тези две институции са в предизборна ситуация, това създавало напрежение в системата.

ВСС провежда днес извънредно заседание, на което освен номинацията за директор на националното следствие се очаква да бъде обсъден бюджетът на съдебната власт за следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай