Бойко и Малкият принц мъркат в клетка на морето

Не дадоха на зевзека Росен Марков да кръсти лъвчетата Путин, Меркел и Обама

Бойко и Малкият принц мъркат в клетка на морето | StandartNews.com

С издръжката от осиновителите стягат палата на "царското семейство" във варненския зоопарк

"Бойко ще се казва!", отсече осиновителят на едно от двете мъжки лъвчета във варненския зоопарк. Зевзекът Росен Марков, председател на Партията на българските мъже, поиска да стане благодетел и кръстник на трите отрочета на лъвското семейство и да им даде имената на световните лидери - Обама, Путин и Меркел. Битката за трите красиви зверчета беше дълга, оспорвана и много люта. Появиха се и други мераклии да кръщават лъвчетата на Варна и Росен Марков не получи шанса за трите накуп - комисията по осиновяването го отряза. Тогава той обяви, че неговото мъжкарче става съименник на българския лидер, щом не може на световен.

Варненският зевзек не си намери място за това, че не може да докара световна слава на местния зоокът и да увеличи приходите му с 10 до 50%. Щях да докарам международни медии, да пиша до Обама, Меркел и Путин следното: "Аз ще се грижа за вашите съименници, а вие се грижете за мира в света", продължаваше да се навива Росен Марков. Той е убеден, че за варненския зоопарк е щяло да се разчуе навсякъде, туристите щели да прииждат масово и да пълнят касата му с пари. "Целият лагер в Камчия щях да докарам заради лъвчето, кръстено на Путин", кълнеше се зевзекът.
Вместо името на руския лидер обаче, второто "момче" в царското семейство носи това на Малкия принц. Дадоха му го осиновителите му - хлапетата от едноименната частна детска градина и училище.

Как ще му викат на галено?

заяде се Марков с директорката на "Малкия принц" Татяна Петрова. "А, ако се казваше Путин, как щеше да бъде умалителното му име?", отвърна на удара тя. Оказа се, че децата от "Малкия принц" толкова са се вдъхновили от идеята за осиновяване, че непрекъснато рисуват малките зверчета и смятат да отгледат тяхното, докато порасне и стане Цар Лъв.

Единствената госпожица в клетката вече се казва Флорентина - на името на кръстника си Флорентин Цветков, българин, който живее от 20 г. във Финландия и е собственик на втория по големина цирк там. Той беше упълномощил сестра си Грети да подпише договора за осиновяване с шефката на зоопарка Иванка Стоянова. Флорентина се казва една от дъщерите близначки на благодетеля, както и щерката на Грети, а и двете й студиа за красота в морската столица.
Осиновителите

подписаха договорите за 190 лв.

месечна издръжка на бебетата, декларираха чист произход на парите си, каквото е едно от условията, и си стиснаха ръцете. От комисията по осиновяването най-после си отдъхнаха, че медиите на другия ден няма да излязат със заглавия като например: "Обама и Путин скочиха на Меркел".

А трите лъвчета, вече на четири месеца, наистина щуреят като палави деца около майка си Косара. Играта им навън, когато е по-топло, е суператракция за малки и големи и през пролетта ще бъде истинско стълпотворение пред клетката им от посетители. Бащата Симба е отделен още с раждането им в друга клетка, която е съседна. Когато започне предстоящият голям ремонт на цялата лъвска къща, той ще бъде временно командирован в друг зоопарк. На 16 октомври м.г. във Варна се родиха четири лъвчета, което е наистина уникално явление, но едното от тях по-късно почина. Полът на оцелелите се разбра малко преди Нова година. Бойко тежи вече 14 кг, Малкият принц - 13,5 кг, а фината Флорентина - 12,5 кг. Майка им

нагъва по 6 кила отбрани мръвки на ден

за да кърми лакомите си рожби.
Понеже храната вече е договорена, парите от осиновителите ще отидат за ремонт на условията, в които живее лъвското семейство. Клетката им е стара - от 60-те години на XX век, и е амортизирана. В проектобюджета за 2015 г. са заложени 150 000 лв. за общ ремонт на целия зоопарк. "Лъвчета може да имат и други благодетели, но само първите трима получават правото да ги кръщават", обясни шефката на зоокъта Иванка Стоянова.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай