Борят се за живота на ранените в катастрофата при Добри дол

Борят се за живота на ранените в катастрофата при Добри дол | StandartNews.com

Лом. Лекари от интензивното отделение на МБАЛ „Свети Георги" в Лом се борят за живота на четирима души, ранени в катастрофата, станала късно в сряда вечер край село Добри дол, съобщи управителят на здравното заведение д-р Георги Савков. Първоначалната опасност за живота им е отминала, но никой не се наема да дава по-дългосрочни прогнози за състоянието им.

 

Мъжете са пътували в микробус „Фолксваген транспортер", кърджалийска регистрация, от Кърджали за Германия. При село Добри дол на път към Дунав мост 2, на десен завой автомобилът, управляван от 30-годишния Е.М., излиза от своето платно и навлиза в насрещното, където се удря челно в движещ се тир, великотърновска регистрация. При удара загиват петима души – трима са от село Кирково, а двама – от Момчилград. Всички в микробуса са работили в Германия и се връщали там след отпуск по родните си места.

 

Причината за катастрофата е несъобразена с пътните условия скорост, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана. Водачът, който е сред загиналите, не е отчел, че се движи нощно време и по хлъзгав път.

 

Останалите живи са били закарани веднага в най-близката болница – МБАЛ в Лом. Те са със счупени ребра, крайници, мозъчни и челюстно-лицеви травми. Един е бил със спукан далак и се е наложило да бъде опериран. Поддържаме връзка с колеги-травматолози от спешната болница „Пирогов", каза още д-р Георги Савков.

 

Консултираме се с тях и ако се наложи всеки от пострадалите може да бъде транспортиран до София. В момента обаче това не се налага, в болницата имаме всичко необходимо за лечението им – апаратура и медикаменти. Водачът на тира – 59-годишният С.Д. от Горна Оряховица, не е пострадал.

 

По случая е започнало досъдебно производство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай