Борят се за живота на петимата с изгаряния от газова бутилка

Борят се за живота на петимата с изгаряния от газова бутилка | StandartNews.com

Шумен. Лекарите се борят за живота на петимата мъже, обгазени и с изгаряния след инцидента с газова бутилка в механа в Шумен. Те са настанени във Военноморската болница във Варна, потвърди за "Стандарт" шефът на здравното заведение доц. д-р Ивайло Въжаров.

Пострадалите са на възраст между 30 и 55 години. Двама от тях са с 10% изгаряния, двама – с големи над 20% и един – с тежки 55% изгаряния. Предната част на тялото му е цялата в жестоки рани от пламъците. Всички са се нагълтали с токсични газове и сега са на апаратна вентилация. След термичния шок веднага за започнали с операции на раните.

Доц. д-р Въжаров припомни, че тежкият инцидент е станал в понеделник вечерта в затворено помещение, частна механа в Шумен. Компанията си е приготвяла кюфтета за вечеря, когато бутилката с газ внезапно гръмнала. Един мъж е загинал на място. Останалите петима по спешност са откарани във Военноморската болница във Варна от 20 ч. до 22 ч. Първо е приет мъжът с 55% изгаряния.

Шефът на здравното заведение каза, че от години не са приемали толкова много хора накуп с изгаряния и поражения на дихателните пътища. Последният подобен случай беше с пострадалите пожарникари по време на взрива на цистерни в село Езерово, но техните поражения бяха по-малко и без опасност за живота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай