Борисов: Митов всичко координира с мен

Борисов: Митов всичко координира с мен | StandartNews.com

Има тревога в Европа и аз я споделям напълно. Ние сме в петоъгъълник в момента, по-сложен от Бермудския. Това заяви пред Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

И обясни: "От една страна имаш Украйна и Крим, от другата страна Турция с извънредно положение и неуспешен опит за преврат, Гърция е в икономическа криза и залята от бежанска вълна, Македония, в която политическите партии така се ненавиждат, че дата за избори не могат да назначат. При това положение, сърбите виждат, че ситуацията е тежка и са пратили хора да успокоят хората си, че пазят границата. Аз ще се опитам по всякъкв начин, искам да предотвратя - колкото може по-малко пари да се дадат за въоръжение".

Премиерът си припомни сложността на ситуацията в нощта, когато в Труция се осъществяваше опит за преврат. Той обясни и защо МВнР е забранило на посланика ни в Турция Надежда Нейнски да говори по темата. 

"Даниел Митов всичко координира с мен. До понеделник и турците бяха забранили на техния посланик в Българи да говори. Той ми се извини в МС и каза докато не получа разрешение, не мога да говоря. Ние преценявахме всяка дума - ситуацията беше толкова динамична, че не се знаеше кой ще надделее в този момент. Да не стане, че аз съм искал да говоря - текстът го написаха експертите. Мисля, че с текст не сте ме видели досега. Този текст е единственият, който съм прочел няколко пъти с всичките служби, с двамата министри - Митов и Ненчев, и всяко изречение съм внимавал да е точно това, което са написали експертите. За да има еднопосочно изказване, така го направихме", заяви Борисов.

Повече от интервюто с премиера четете ТУК и ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай