Сряда,

Борисов инспектира ремонти по пътищата

От: Администратор -
A
A
A

С над 25 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират пътища в област Видин. До края на юни трябва да приключи ремонтът на два участъка от главния път Е-79. А до момента успяхме да завършим рехабилитацията на двукилометровата отсечка в град Димово. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с министрите Лиляна Павлова и Владислав Горанов инспектира днес ремонтите по пътищата на Димово, Враца и Монтана. 

"С 21 млн. лв. от държавния бюджет се ремонтират 57,4 км от трасето между Видин и Медовница, което преминава през Димово и селата Бела и Скомля и което не е ремонтирано от 2006 г. В момента се работи в участъка между Димово и Ружинци", изтъкна Борисов.

"С допълнителни 4,2 млн. лв. ще бъде финансиран и ремонтът на 10,5 км от третокласния път от Граница ОПУ – Монтана – Тополовец, който не е ремонтиран от 2000 г. Агенция „Пътна инфраструктура" работи по подготовката за изграждане на обходен път на Димово, с който ще започне изграждането на бъдещата магистрала от Видин в посока София", допълни премиерът.

За 35 дни поправихме една несправедливост в Димово. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която инспектира ремонта на Главен път Е-79 в участъка през града.  Павлова посочи, че тази несправедливост идва заради незавършения преди години воден цикъл в Димово. „С приоритетна насоченост са дадени 25 млн. лв. за пътя Видин-Димово-Монтана", каза министър Павлова. Тя допълни, цитирана от Фокус, че 140 млн. лв.ще бъдат вложени за ремонт на пътища в Северна България, като приоритет е Северозападна България.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички