Борислав Сертов пое служба "Военна полиция"

Борислав Сертов пое служба "Военна полиция"  | StandartNews.com

София. Борислав Сертов е новият директор на служба "Военна полиция", съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Министърът Ангел Найденов присъства на тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Директор" на служба „Военна полиция". Досегашният директор на службата бригаден генерал Данчо Дяков сдаде поста на полковник Сертов, досегашен заместник-директор.

„Ценя вашите усилия и вашия принос, авторитета на службата и вашата амбиция да бъдете част от елита на въоръжените сили", каза министърът на отбраната в обръщението си към личния състав на служба „Военна полиция". Той даде добра оценка на бригаден генерал Дяков като изтъкна неговите заслуги не само по отношение на организирането и ръководството на службата, но и към създаването на Закона за военната полиция, който регламентира дейността като очертава функциите, задачите и перспективите за развитие на службата и дава гаранции по отношение на реда, законността и дисциплината.

„Амбицията на ръководството на Министерството на отбраната е да продължи в тази посока на регламентиране, включително с усилията да бъде приет закон за военното разузнаване, както и с разработването на рамков закон за отбраната и закон за кадровата военна служба", посочи министър Найденов. Той подчерта приемствеността в ръководството на служба „Военна полиция" и изрази увереност, че със своята професионална подготовка, теоретични и практическите познания полковник Борислав Сертов ще очертае нов хоризонт в развитието и дейността на Военна полиция.

„Очаквам службата да има своите практически ефективни резултати, както по отношение на дейността, свързана с превенция на престъпността, предотвратяване, разследване и разкриване на престъпленията, така и по отношение на дейността на военнополицейските части, за които трябва да бъде положена повече грижа, за да бъдат те една присъща част, както от службата, така и от въоръжените сили", заяви министър Найденов и пожела успех, добра професионална реализация и практически резултати на новоназначения директор на служба „Военна полиция".

Бригаден генерал Дяков благодари за съвместната работа на колегите си и изрази увереност, че добрите практики и традиции ще се развиват и в бъдеще. „Най – важното е, че създадохме екипност, разчитаме един на друг, станахме добър колектив и имаме професионална сигурност, осигурена ни от нормативната база", каза той.

Новоназначеният директор полковник Сертов изтъкна, че ще продължи да надгражда и да работи в посока на утвърждаване на службата като значима структура, част от националната сигурност.

Церемонията завърши с приемане и предаване на знамето на Служба „Военна полиция" от бригаден генерал Дяков на полковник Сертов с пожелание да го пази чисто и неопетнено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай