Бомба затвори съдилищата в София

Бомба затвори съдилищата в София | StandartNews.com

София. Заплаха за бомба затвори вратите на всички съдилища в столицата сутринта.

В 9.30 часа мъж се обадил на спешния телефон 112 с предупреждение, че има бомба в съдебна палата. Той обаче не уточнил точно за коя от институциите в София става дума. Затова полицията решила да провери всички съдилища в столицата. Те пък затворили врати за няколко часа.

Първо полицаите са започнали проверка в Съдебната палата в центъра на града, съобщиха от МВР. Там се помещават най-много от съдебните инстанции в страната - Софийски градски съд, Софийски апелативен съд, Върховен касационен съд и съответните прокуратури.

Засега в тях бомба не е намерена, проучването обаче продължава. Всеки от шефовете на институциите пък трябва да прецени дали да освободи служителите им за целия ден.

Софийският районен съд и ВАС взеха решение да разпуснат магистратите до понеделник, заявиха оттам пред Стандарт. В началото на другата седмица ще отвори врати и районната прокуратура в столицата.

СГС също ще разпусне магистратите и ще отмени делата днес. Върховният касационен съд обаче ще остане на работа.

Това не е първата заплаха срещу съдиите в столицата. Преди повече от месец Съдебната палата осъмна омацана с доматена пюре. Малко след това жена наряза европейското знаме в нея в знак на протест срещу тромавата систена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай