Бокова обявява София за столица на киното

Бокова обявява София за столица на киното | StandartNews.com

София. Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова се очаква днес да обяви София за Световен град на киното. Това ще стане по време на откриването на изложба на детски рисунки от Югоизточна Европа, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Изложбата ще бъде открита в 17 ч и е под наслов "Приказният свят на легенди, митове и сказания от моя роден край". По-рано през деня Бокова ще се срещне с министъра на културата Вежди Рашидов. Разговорът между двамата ще се състои в зала "Колегиум" на Министерството на културата от 12,30 часа.

Предварителната информация е, че Рашидов и генералният секретар на ЮНЕСКО ще разговарят за "Културата като вектор на развитието - работни места, културен туризъм, музеи, занаяти". По време на срещата ще бъдат обсъдени и възможностите за участие на страната ни в проекти на организацията за опазване и популяризиране на световното културно-историческо наследство.

По-рано през деня кметът на Столична община Йорданка Фандъкова получи орден "Св. Ефросиния Московска". На церемония в столичния храм "Свети Николай Чудотворец" митрополит Кирил връчи ордена "Св. Ефросиния Московска" на кметицата за "трудовете й за благото на Църквата".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай