Богините от 90-те са без конкуренция

Богините от 90-те са без конкуренция | StandartNews.com

Богините от 90-те са без конкуренция

Наоми, Линда, Синди, Клаудия, Ел и Хелена все още са икони

Те бяха богините на красотата през 90-те години на ХХ век, а светът бе в краката им. Близо две десетилетия Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд, Ева Херцигова, Ел Макферсън, Надя Ауерман, Кристи Търлингтън, Кейт Мос, Хелена Кристенсен, Клаудия Шифър шестваха по модния подиум и на кориците на най-известните издания. Афишираха прекрасната страна на живота, хармонична концепция, търсената естетическа красота, уникалният стил на обличане. Супермоделите от 90-те все още са в перфектна форма, все така красиви и сексапилни. Те продължават да се снимат усилено, въпреки че повечето от тях приближават 50-те. 45-годишната Наоми преди дни показа перфектното си тяло, изтегнато върху яхта. Всяко нейно дефиле доказва, че за класата на подиума няма възраст. Появите й бяха широко коментирани, точно както и изтеклите необработени снимки на 49-годишната Синди Крауфорд. Двете все още си остават любимки на пресата. А и останалите са желана мишена за папараците, които въпреки че усилено ги преследват навсякъде, не успяват да открият никакви несъвършенства у тях.

Старостта не плаши Кембъл

Наричат я Черната перла в модната индустрия. Наоми Кембъл е първият афроамерикански модел в света, оглавил корица на списание. Родена е в Англия и е отгледана само от майка си - танцьорка от Ямайка. Първата й публична изява е била във видеото към песента на Боб Марли "Is this love". Когато започва модната си кариера, тя е на 16, а през годините е била и певица, актриса и автор. Ето някои от нейните максими в живота: "Не мисля, че съм се родила красива. Мисля, че просто съм се родила себе си. Не тренирам толкова, колкото би трябвало. Но вярвам, че здравият ум - също колкото здравото тяло, поддържа фигурата, тонуса и спокойствието ми. Не избягвам шоколад и чипсове. Трябва да си позволяваш малките неща, които те правят щастлив. За мен е ново предизвикателство да видиш как хората могат да променят външния ти вид. Харесвам думи като трансформация, преоткриване и хамелеон. Защото единствената дума, която не харесвам, е предсказуемост. Не обичам да губя. Ако ми кажат "не", намирам друг начин да получа моето "да". Но съм лоялен човек. Винаги съм живеела живота си ден за ден. Продължавам да го правя и сега. Не се страхувам от остаряването."

Крофорд показва вечния си чар

Синди Крауфорд е звездата от корицата на списание Harper's Bazaar в Русия през март на 2014-а. Тя показва своя неувяхващ чар пред обектива на модния фотограф Ксави Гардо. Носи колоритна рокля от новата колекция на Celine, а на вътрешните кадри, част от които са черно-бели, е облечена в семпли, но много елегантни дрехи в черно и бяло на Келвин Клайн. Това лято тя и 53-годишният й съпруг Ранди с децата им - Пресли (16) и Кая (13), отмаряха на езерото Мускока в Онтарио, Канада.
Синди не се поколеба да сподели снимки от ваканцията им в социалните мрежи. В момента тя подготвя телевизионен сериал за света на модата от 80-те години на миналия век. Култовата манекенка ще разкаже за войната на две агенции от онзи период с цел да си осигурят най-красивите момичета за подиумите - американската "Форд" и френската "Елит". Всеки момент ще излезе автобиографията й "Becoming by Cindy". Крауфорд даде интервю за септемврийския брой на списание "Вог". Там говори за отношението си към стареенето: "Има дни, в които чувствам, че не съм Синди Крауфорд от миналото. Но натрупах толкова много увереност в себе си с възрастта. Тази увереност я нямах в началото на 20-те си години. Тогава носехме подплънки на раменете, гримирахме се силно, тупирахме косите."

Кристенсен обожава кашкавала и секса

Датската красавица все още няма проблем да показва това, което Джани Версаче нарече "най-красивото тяло на света". Хелена Кристенсен разголи гърдите си под боди, което прилича на черна рибарска мрежа, а на долу тя носи ултра къса кожена пола. 46-годишният супермодел показва невероятната си фигура за пореден път, като сега позира за списание No Tofu неотдавна.
Супермоделът от 90-те притежава неувяхваща красота, обожава сина си и не спазва диети.
Наскоро Хелена разкри в списаниe "Ред", че не винаги се е чувствала красавица. "В пубертета не бях дори хубава. Имах пухкави бузки, носех розово червило и бях се подложила на ужасно студено къдрене. Не знам как Питър Линдберг и Хърб Риц изобщо се съгласиха да ме снимат. Дори не знам как попаднах в модния бизнес. Аз съм като циганка. Имам двойно гражданство и все обикалям - Дания, Монако Обожавам живота на път. Пътешествията са моята най-голяма любов".
Бащата на родената в Копенхаген красавица е датчанин, а майка й - перуанка. За първи път се изявява като манекенка на 9. Едва на 18 е, когато печели титлата "Мис Дания". Следва световният конкурс "Мис Вселена", който осигурява на пъстрооката муза пътя към голямата мода. Следващата стъпка е Париж. След завършване на училище Хелена заминава за Франция, където фотографът Фридеман Хаус й разкрива лъскавия свят на модата. През 1989 г. успешната сесия във френския "Ел" изпраща Кристенсен на корицата на "Вог", присъединявайки се към световните супермодели, а след това става един от ангелите на "Викториас Сикрет",
Кръстена е на Елена от Троя. Не е предизвиквала войни, но любовният й живот не може да се определи като спокоен. Като вече бивша приятелка на покойния фронтмен на групата INXS Майкъл Хатчинс тя се омъжва за актьора Норман Ридус, от когото има син Мингус Люсиен Ридус. Детето се ражда през октомври 1999 г., а родителите се разделят през 2003-та. Преди 8 години тя стана известен фотограф, пусна и своя линия шампоани. Има модна марка Christensen & Sigersen, магазин за антики в Манхатън, продава и свои стари дрехи в магазина за втора ръка на майка си.
Живее в Монако, но притежава и огромни апартаменти в Копенхаген и Манхатън. Кристенсен е леворъка и е луда фенка на The Smiths и R.E.M., с чийто лидер, Майкъл Стайп, е добра приятелка.
"Ако не броим семейството, то храната за мен е най-важната съставна част от живота ми. Започвам да мисля за това още като стана от леглото и не спирам до късно вечерта. Аз просто обожавам да ям! Всеки път щом главата ми запуши, се обръщам към хубавите неща в живота, които за мен са най-значими: кашкавала и секса. Обичам да експериментирам с разнообразни блюда. Шишове от змиорки, акула на скара, печено от диви животни Всичко това съм опитала не веднъж - невероятно вкусно е . Особено ми харесват морските таралежи", разказва модната икона.

Шифър не изхвърля стари дрехи

Клаудия Шифър има уникални дрехи и затова не ги изхвърля. Пази ги прилежно, защото модата непрекъснато се мени и рано или късно старото пак става ново. Наскоро красавицата открила в големия си архив дамска чанта на "Шанел" отпреди 20 години. Разбира се, тя не е подвластна на времето и тенденциите. Клаудия само я освежава с нови обувки или рокля.
"Модните трендове винаги се завръщат и това лято спокойно можеш да обуеш дънки на Стела Макартни, пуснати преди 4 години. Когато аз проектирам някаква колекция, винаги мисля за дълголетието й - дали ще мога да я облека след 10 години", казва немкинята. Русокосата красавица от подиумите обедини усилията си с марката за кашмир Tse, за да създаде своя собствена модна колекция.
Бившата приятелка на монакския принц Алберт и илюзиониста Дейвид Копърфийлд слезе от подиума, веднага щом се омъжи за режисьора Матю Вон през 2003-та. И се отказа, както от кариера в света на модата, така и от киното, за да се посвети на трите им деца - синът на 12 и дъщерите на 11 и 5. Като ученичка бъдещият супермодел е доста срамежлива заради височината си от 1.80 метра. След като през 1987 г. шефът на "Метрополитън моделс" я забелязва в нощен клуб в Дюселдорф, тя заминава за пробни снимки в Париж. Там е оценена и не след дълго се появява на корицата на френското списание "Ел". После с лекота завладява световните подиуми, дефилира за най-големите имена в бранша, става рекламно лице на известни козметични марки. През 1990 и 1991 г. тя влиза в класацията на списание "Пийпъл" на 50-те най-красивите хора в света.
Клаудия има своя козметична линия. Участва в няколко филма - в три играе себе си, както и в музикални клипове. "Знам, че един ден ще бъда смятана за твърде стара. А всъщност 40-годишни жени изглеждат много по-здрави и във форма от някои момичета на 20. Срещала съм жени, които имат много по-добри тела на 40, защото през всичките тези години са работели за тях", казва Шифър. Подобно на колежката си Синди Крауфорд тя издава собствени дискове с упражнения за хубаво тяло.

Еванджелиста е като стара обувка

Линда Еванджелиста е супермоделът с много лица. Докато беше на модния връх, твърдеше, че не става от леглото за по-малко от 10 хиляди долара дневно. Днес 50-годишната някогашна красавица се занимава с мащабна благотворителна дейност за болни от СПИН и рак на гърдата. И изглежда неузнаваема, но не й пука от това. Миналата година я заснеха без грим на балкона на хотел в Австралия, където участваше в снимките на риалити шоуто - наистина беше трудно човек да я познае. Наскоро в интервю Линда заяви, че остарява красиво и е много щастлива от този факт. Признава, че все още не си е правила пластични операции, но наближавало времето, в което трябва да се замисли по въпроса. На 49 все още беше модел и лице на MAC, Долче & Габана, "Москино".
"Ние сме като старите обувки. Да, купувате си нови, те изглеждат чудесно, носите ги, но от време на време обувате и старите. Защото са удобни, прилягат на крака и ви карат да се чувствате добре. Това се случва и в нашия бизнес", е нейното обобщение за бранша.
През 2006-та тя роди дете, като отказа да каже кой е баща му. По-късно стана ясно, че това е милиардерът Франсоа Пино, който е женен за Салма Хайек. Еванджелиста го осъди да и плаща 46 хиляди долара месечна издръжка.

Макфесън продължава да се снима

Ел Макферсън изглежда зашеметяващо на поредната си корица, този път на Harper's Bazaar, Австралия, от юни тази година. Прекрасният супермодел доказва още веднъж, че възрастта е просто число, когато става въпрос за външност. Ел е на 51, но изглежда невероятно, като продължава да носи гордо и до днес прякора си "Тялото". Макферсън позира за най-новата си фотосесия на плаж на Бахамите, а в интервюто тя обсъжда своите слабости и най-вече това как се е научила да бъде шампион не само в кариерата, но и в личния си живот. "Днес си задавам въпроси през цялото време, но това е нещо, което не правех, когато бях по-млада. Тогава ме беше страх да не би да покажа слабостите си", самоанализира се тя.
Красавицата, която е майка на две деца, също така разкрива как се грижи за тялото си, след като живее в светлината на прожекторите вече 30 години и продължава да е в топ форма. "Аз не се грижа чак толкова вманиачено за тялото си. Не държа да тежа определени килограми или да имам определен силует по бански. Просто се старая да съм здрава, силна, жизнена, енергична и щастлива. Това е по-важно за мен, отколкото да гледам килограмите на скалата на кантара. В момента животът ми наистина е много щастлив и пълноценен, но трябва да излъжа, че и в миналото не е бил такъв. Въпреки грешките, които съм допуснала, мисля, че имам невероятен живот!"
Ел имаше връзка с швейцарския финансист Арпад Бюсон, който е баща на двамата й сина. От 2013-та тя е омъжена за милиардера Джефри Софър, с когото заедно печелят по около 30 милиона щатски долара годишно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай