Богатите бягат от едно място. Световното зло ли е там?

Странни мотиви за неочакваните оставки на двама топ специалисти

Богатите бягат от едно място. Световното зло ли е там? | StandartNews.com

Ако висшите мениджъри на един от най-перспективните проекти спешно бягат от Антарктида, това е повод да се замислим.

А наскоро двама първокласни специалисти на Antarctica NZ подадоха оставка. Това са изпълнителният директор на тази държавна агенция Питър Бегс и членът на борда на директорите Шарън Хънтър, предаде сайтът Новото познание, цитирайки новозеландското издание stuff.co.nz. То твърди, че причините за двете знакови оставки за  семейни обстоятелства. Но това е стандартно обяснение, особено когато трябва да се прикрият други причини.

Още повече, че мотивът „семейни причини”, написан едновременно от двамата най-важни експерти в компанията, звучи много странно в момент, когато ударно се обновява станция „Скот“.

За Antarctica NZ това е много важно. Инвестицията е за 150 милиона долара и едва ли агенцията би се разделила с лека ръка с ръка с хората, на които разчита за успешното й реализиране.

Подобно заминаване, граничещо с бягство, заплашва както Бегс, така и Хънтър с прекратяване на кариерите. И все пак те бягат.

И това не е първият случай на подобно бягство от Антарктида на висши мениджъри. Този просто стана известен покрай проекта на компанията за милиони щатски долари.

Любителите на конспирации веднага припомниха, че преди години пенсионираният вече полковник от ВВС на САЩ, бившият астронавт на НАСА, Бъз Олдрин, написа в Twitter, че в Антарктида е съсредоточено световното зло и че поради тази причина земляните са в смъртна опасност.

Тогава мнозина го обявиха за разпространител на фалшиви новини, но астронавтът остана верен на думите си. Какво е имал предвид Олдрин можем само да гадаем, но ето кое е странното:

В Антарктида постоянно ходят представители на световния елит, например, бившият държавен секретар на САЩ Джон Кери е от честите посетители.

Странните природни аномалии през последните години не само зачестиха, но се съпровождат и от електромагнитни вълни, идващи от този леден континент, които не могат да бъдат обяснени от науката.

Посредством техниката за откриване на скрити обекти посредством електромагнитни вълни в микровълнов режим (т.нар.микровълново тестване), за трети пореден път бе открита мистериозна аномалия идваща от Антарктика.

Първата вълнова аномалия беше открита на 2 април 2017 г. и обяснението е половинчато. Разбира се, всичко може да бъде обявено за някакво съвпадение или случайност. Но въпросът остава открит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай