Боевски освободен още на 13 март

Шампионът се прибра в дома си в София

Боевски освободен още на 13 март | StandartNews.com

София. Олимпийският шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски е бил освободен от бразилския затвор още на 13 март. Точно в 14,30 часа днес щангистът се срещна с очакващите го пред дома му журналисти и потвърди, че е излязъл по-рано от затвора и се е прибрал като свободен гражданин. Той пристигна с редовен полет в сряда, а в четвъртък следобед обясни, че се учудва защо всички са толкова изненадани от завръщането му.

Боевски потвърди и че е получил декрет за експулсиране в България преди малко повече от половин година. Изненадващото е обаче, че нито една българска институция не е информирана, че присъдата на българина е отпаднала и той се завръща в родината си. Все още българските власти не са наясно и с мотивите на бразилската страна за освобождаването и експулсирането на щангиста.

"Ако мислите, че имам влияние върху бразилската прокуратура, много ме надценявате", бе лаконичен Боевски.

Той е от няколко часа в дома си в столичния квартал "Борово", където се е прибрал в сряда с такси от аерогара София. От тогава никой от съседите му не го бе виждал, даже повечето се учудваха, че изобщо се е прибрал в апартамента си. Хората от кооперацията обясниха, че го познават като изключително добър човек и винаги са били на мнение, че е невинен и са се надявали един да се върне. Мнозинството от комшиите му обясниха, че се радват на новината за пристигането му в България и при първа възможност ще му честитят лично.

Щангистът бе в дома си заедно със съпругата си Красимира и петгодишната си дъщеричка Марая. Жена му бе прекарала последната година в Бразилия, за да помогне на съпруга си да бъде освободен от затвора и да се върне в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай