Бобошево с 3 пъти по-малък бюджет от печалбата

Дано късметлията ми е родина и даде част от парите за града, казва кметът

Бобошево с 3 пъти по-малък бюджет от печалбата      | StandartNews.com

Благоевград. Късметлията от Бобошево, който в неделя вечер удари 4 736 303 лв., спокойно може да издържа града си. Печалбата е три пъти по-голяма от общинския бюджет. За 2012 г. градът разполага с 1 417 719 лв.

Дано новият милионер е нашенец, а не някой софиянец, надяваха се бобошевци вчера. Те вече наричат града си "БобоШестово" и "Бобошест". Не говорят за нищо друго освен за обикновения фиш от 2,80 лв., донесъл на притежателя си 4,7 млн.

"Прочухме се в цяла България. Сигурно и по света ще заговорят за нас. Към 1500 жители сме, а не знаем кой е късметлията", обясняваха мъжете, седнали сутринта в кръчмата в центъра. Цял ден те чакаха някой щедро да ги почерпи и така да се издаде. Но - напразно.

Дългогодишната тотаджийка Цветанка Пеянска бе медийна звезда. От 29 години тя продава фишове в единствения пункт в Бобошево. "Най-голямата печалба, удряна при мен, бе 17 400 лева, пак с фиш 6 от 49. Но това, което стана сега, не може да се опише с думи. Страхотно, надявам се, че късметлията е от нашия град", каза  леля Цветанка. Хората, които пускат фишове при нея, обикновено печелят по 1000, 500, 400 лева. Но това не са само бобошевци. "През уикенда идват десетки рибари от Благоевград, Кюстендил, София, много туристи посещават село Скрино, родното място на свети Иван Рилски. Късметлията може да е всеки от тях", разсъждава известната тотаджийка.

"Имам шесто чувство, имам подозрения, че не само милионерът е от Бобошево, но е и мой роднина. Който и да е, нека е жив и здрав, с радост и късмет да си харчи парите. Пък дано вложи част от милионите за развитие на града и общината. Защото тази печалба е по-голяма от бюджета ни", каза за "Стандарт" кметът Крум Маринов.

По къщата ще познаем кой е щастливецът, коментираха бившият служител на БТК Борис Везенков и някогашният локомотивен машинист Андрей Виделов. Ако имах тези пари, щях да обиколя света и да си поживея, размечта се студентката по хидрогеология в Софийския университет Магдалена Симеонова.

101-годишната баба Латинка Веселинова не се трогна, че неин съгражданин е станал тото милионер. За нея е важно човек да е добър и да не прави на никого лошо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай