Близките: Болката по нашия Мустафа не отминава

Всичко си имаме, само Мустафа ни липсва

Близките: Болката по нашия Мустафа не отминава | StandartNews.com

Благоевград. "Извървя се цяла година от трагичната кончина на нашия Мустафа. Болката обаче не минава. Непрекъснато мислим за него. А най-страшното е, че нищо не може да ни го върне". Това казват през сълзи родственици на убития при терористичен атентат шофьор на автобус Мустафа Кьосов от якорудското село Юруково.

На 18 юли миналата година бомба се взриви в рейса, 5-има чужденци бяха убити, разкъсан бе и българинът. 36-годишният мъж е бил на работа към транспортната фирма "Старбус". През април е пътувал до Германия, за да докара автобус "Бова", превърнал се в ковчег за самия него.

"Добре сме, здрави сме. Жената на брат ми Емине се пооправи от първоначалния шок. Излиза понякога навън, но не й е до приказки. На нея й е най-тежко, загуби половниката си, загуби опората си. Двамата държаха много един на друг. Бе станала бледа, отслабна, изтощи се в първите месеци след смъртта на Мустафа, но сега е по-добре", реди 43-годишният брат на Мустафа – Хюсеин Кьосов. Той зарязал строителството в столицата, за да се върне в родното село, за да е близо до почерненото си семейство. С баща му Ахмед се занимават със земеделие.

След смъртта на по-малкия си брат Хюсеин отсече : „Имах само син - Ахмед. Сега имам и дъщеря - Салихе, детето на Мустафа. Никога няма да я оставя. Ще се грижа за нея, докато съм жив". Тази година 12-годишното момиче, което през септември ще стане на 13 г. и ще е в шести клас, завършила училище с пълна шестица. Продължава да е отличничка, въпреки преживения ужас от загубата на баща си.

"Опитваме се да я разсейваме, но момичето много страда. Всичко разбира. Идва с нас на гробището. Все пита за баща си. Не може да проумее насилствената му смърт. Добре е, че тази трагедия не й се отрази на успеха, все така заляга над учебниците. Играе си с връстниците, има и доста приятели", каза още Хюсеин.

"Няма нищо по-страшно от това да загубиш детето си. Не го пожелавам на никого", отсича бащата на Мустафа.

"Нямаме нужда от помощи. Всичко си имаме, само Мустафа ни липсва. Никога няма да си го върнем, казва бай Ахмед.

С жена му цял живот се трудели в ТКЗС-то, за да съберат пари и да вдигнат къщи на двамата си синове. Работели и в други населени места, гледали крави, а Мустафа бил бебе. Въпреки трудния живот, успели да отгледат децата си, но едното вече го няма. Съселяните на загиналия шофьор също не могат да забравят колко добър и работлив човек е бил. Мустафа не подминавал никой на улицата, винаги поздравявал. А с камиона, с който карал дърва, когато нямал постоянна работа, правел услуга на всеки.

"Семейството му се справя, няма друг избор. Мъката няма да изчезне, но близките се крепят взаимно от тежката загуба. Най-голямата ни радост е, че дъщерята Салихе е отличничка, че й върви в училище", сподели кметицата на Юруково Емине Еланска.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай