Бившата на Дан Браун го съди за изневяра

Култовият писател имал 4 любовници, купил на едната кон за $300 бона

Бившата на Дан Браун го съди за изневяра | StandartNews.com

Бившата съпруга на Дан Браун, автора на "Шифърът на Леонардо", заведе дело срещу писателя, обвинявайки го, че е водел двойнствен живот по време на брака им. Блайт Браун е внесла иска в съд в Ню Хемпшър и твърди, че Дан е имал извънбрачни връзки, докато са били женени, включително и с треньорка на коне за езда от Нидерландия. Освен това, дамата настоява да получи дължимото, задето е вдъхновила много от творбите му и му е помагала с идеи и проучвания за романите. Според Блайт писателят е укривал от нея бъдещите си проекти, включително и тв поредица по романите му, както и детска книга, която трябва да излезе на пазара през септември.

Описвайки поведението на писателя като незаконно и нечувано, Блайт твърди в иска си, че тя научила за аферите на Дан след развода им през 2019-а, сложил край на 21-годишния им брак. Тя обвинява автора на бестселъри, че тайно е харчел огромни суми за подаръци на неназована треньорка на коне, получила от него няколко фризийски коня и финансиране за бизнеса си. Бившата съпруга твърди, че незаконното поведение било реализирано в Ню Хемпшър, САЩ, както и в Европа и още на Карибите.

"Дан е живял в лъжи поне през последните шест години, като е поддържал имиджа на световноизвестен писател, който живее обикновено в дома си в щата Ню Хемпшър, а в действителност нещата са били напълно различни. Години наред той тайно е теглил значителни суми от трудно спечеления семеен доход от него и Блайт, за да поддържа безсрамни извънбрачни връзки с жени, двойно по-млади от него и да води тайнствен живот", пише в иска.

Според обвиненията на Блайт, писателят ѝ изневерявал с поне четири жени. Бившата половинка на Браун, която е запалена по конната езда, довела през 2013-а млада треньорка в САЩ, за да обучава конете ѝ. През 2014-а Дан започнал афера с младата нидерландка, докато тя живеела при семейството след операция на рамото. Според Блайт преди години мъжът ѝ тайно купил на младата дама кон за 345 000 долара, нова кола, камион за транспортиране на коне и платил за ремонта на апартамента ѝ в нейната родина.

"По причини, известни само на нея и вероятно на адвоката ѝ, Блайт Браун създаде с този иск измислена представа за брака ни, целяща да ме нарани и да ме постави в неудобно положение", коментира Дан в изявление до медиите. Той признава, че е шокиран от обвиненията и е категоричен, че е изплатил дъгловете към бившата си партньорка. 

"Работихме заедно така упорито, борихме се да създадем нещо смислено. Не познавам мъжа, в който Дан се превърна. Време е да бъдат разкрити неговите измами и предателство. След толкова много болка е време за истината", отвърна Блайт, твърдейки, че е завела делото, за да защити интереса и позициите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай