Бивш кмет на Кюстендил се е самоубил

Бивш кмет на Кюстендил се е самоубил | StandartNews.com

Кюстендил. Бившият кмет на Кюстендил Кирил Алексов се самоуби в петък. Със законно притежавано оръжие той се е прострелял в главата. Около 11 часа близките му са подали сигнал на телефон 112.

На мястото на трагедията в къщата на 60-годишния Алексов в село Лозно веднага пристигнали лекари и полицаи. По първоначална информация при пристигането им той е имал още пулс. Започнало е разследване по случая, но се смята, че фаталният изстрел е от ловната пушка на бившия кмет.

Кирил Алексов страдал от злокачествено заболяване. В последно време болестта му се усложнила. Преди около месец бил на консултации в Израел, но заради тежкото му състояние не го приели в болница и той се прибрал. През последните месеци не се виждал с много хора, разказаха запознати. Не е участвал и в сбирките на БСП в Кюстендил, където преди заболяването ходел редовно.

Алексов беше кмет на града на черешите от 1999 до 2003 г., издигнат от Столетницата. Заради успешния му мандат се ползваше с уважение и добро име. Като кмет той успя да стабилизира общината, направени бяха кръгови отсечки на оживени улици, подобри се транспортъът, довършени бяха жилищни блокове, спомнят се негови съпартийци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай