Биткаджийката Нана

Биткаджийката Нана  | StandartNews.com

София. Нана Гладуиш отново влиза в битка. За щастие не с рака, а със себе си. Водещата на "Съдебен спор" по Нова е сред участничките в "Денсинг старс" - шоуто, което стартира на 11 март. Тя се е консултирала с лекари и те са дали съгласието си да се включи в танцувалното риалити. Нана е приела предложението на продуцентите не толкова, за да покаже колко е добра в стъпките, а за да даде кураж на онкоболните у нас. В момента чаровната блондинка е в ремисия и се чувства прекрасно. Самата тя се определя като състезателен тип.

 

"В момента, в който ми поставиш цел и ми кажеш: "Старт", хуквам. И преди съм била такава. В интерес на истината, когато човек е концентриран и нещо му диша във врата под формата на заплаха, се събира най-много. И тази борба, и това бягане дават резултат."


Преди две години Нана чу страшната си тогава диагноза. Тя не се поколеба и смело разказа за болестта си в ефира, за да подкрепи хора с нейната съдба. После каза: "Не съм готова и не искам да умра!".


Младата жена споделя, че има прекалено много пречки, а "Денсинг старс" е поредното предизвикателство за нея - за да докаже, че може да се справи с всичко и няма да се спъне. Обича да танцува и "да размята ръце и крака", но в дискотеката. Признава, че е амбициозна и ще успее да се справи. "Добре си пасваме с партньора ми Миро, който също като мен е луд перфекционист и ме дърпа за косата - нагоре към успеха". С работохолизма и завладяващото интелигентно красноречие Нана е добре позната на зрителите. Тя е артист не само по душа, но и по диплома - завършва музикалното училище с цигулка и пиано в родния си град Варна. Буйният й от детството нрав не намира пристанище там и скоро след завършването си пристига в София. За малките зрители тя е любимата водеща на детското предаване "Кльомба. Точка. Знам", а по-големите й се радват в шоуто "Сблъсък" по bTV. Заедно с Иван и Андрей напуска Мърдоковата тогава телевизия и става съводещ в предаването "Станция Нова". После обаче, когато двамата продуценти сключват договор с ТВ7, тя се разделя с екипа им.


Преди няколко години Нана сменя българската си фамилия с английска - омъжва се за аристократичния, 17 години по-възрастен Джонатан Гладуиш. Двамата се срещат през 2005-а на парти по случай Деня на независимостта на САЩ в резиденция "Лозенец". Именно ексцентричността на дамата привлича британеца. "Той ме спечели с отношението си, което не бях виждала до този момент от български мъж. Изключителен кавалер е", хвали се тя. Венчават се 2 години по-късно в типичен за младоженката нестандартен стил - без бяла рокля, а в изискан тоалет в кафяво на "Батибалено". Меденият им месец е на Бахамите. А през 2009-а на бял свят се появява синът им Джей Джей. Джонатан, който тогава работи като директор в БТК, подкрепя напълно всичките й идеи и най-важното - не ревнува от служебните й ангажименти. За да пречисти съзнанието си от прозата на деня, двойката пътува до далечни и интересни места.


В онези години приятелите й я наричат Кари Брадшоу - героинята от любимия й филм "Сексът и градът".
"Аз съм бачкатор - малко страхлива, много емоционална и независима, леко притеснена от факта, че животът може да бъде и кратък. Гордея се с характера си (тежък за някои), който никога не ми е позволявал да предам себе си или хората, които обичам. Моят източник на смелост е лудостта ми. Не искам да стоя вкъщи с парцала и тенджерата. Това е абсурд. Но и не бих превърнала живота си в надбягване със самата себе си", каза преди време Нана пред "Стандарт". Докато идва моментът с изпитанието на живот и смърт - диагнозата рак. Тогава Нана заминава на лечение в Израел, а съпругът й е неотлъчно до нея. Едно от многото общи неща в характерите им е, че и двамата не признават загуби.


Когато се върна от Израел, силната млада дама създаде фондация в помощ на онкоболни. Направи го и в памет на баща си и на своя близка приятелка, починали неотдавна от рак.
"Направих го, защото осъзнах, че имам нужда да продължа контакта с хората като мен, след като толкова много говорих за това, през което минавам. Осъзнах, че това ми помага, а и може би е от полза за тях", казва госпожа Гладуиш.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай