Бил Гейтс закова Мъск – разкри какво мисли за него

Враждата между най-богатите в нова фаза

Бил Гейтс закова Мъск – разкри какво мисли за него | StandartNews.com

Враждата между най-богатите хора на планетата се разгаря. Бил Гейтс закова Илон Мъск, разкривайки публично какво мисли за него.

Гейтс се усъмни дали настоящите приоритети на Илон Мъск биха го направили добър филантроп, като се противопостави на амбицията на своя колега милиардер да изпрати хора на Марс.

В интервю за "Би Би Си", съоснователят на Microsoft беше попитан дали смята, че Мъск ще се квалифицира като филантроп. Гейтс отговори, че не смята, че Мъск е такъв в момента, но това може да се промени в бъдеще, предаде infostock.bg.

„Неща като Tesla имат положително въздействие, дори без да са форма на филантропия“, каза Гейтс. „Мисля, че някой ден той ще се присъедини към ранга на филантропите, използвайки своята изобретателност“, добави той.

Той постави под въпрос визията на милиардера за колонизиране на Марс. Начинанието на Мъск за изследване на космоса, SpaceX, харчи агресивно за космически кораби и ракети с надеждата, че един ден ще изпрати хора на червената планета.

Попитан от журналиста на "Би Би Си" Амол Раджан дали пътуването до Марс е добра употреба на пари, Гейтс каза: „Не според мен“. Той добави, че финансирането на разработването на ваксина е по-добро използване на пари, отколкото изпращането на хора на Марс.

„Всъщност е доста скъпо да отидеш до Марс“, каза той. „Можете да си купите ваксини срещу морбили и да спасявате животи за хиляда долара на спасен живот. Това просто те мотивира. Не отивайте на Марс."

Гейтс и Мъск често са враждували през годините. През април Мъск каза, че е попитал Гейтс дали продава Tesla на късо - с други думи, залагайки, че цената на акциите на производителя на електрически автомобили ще спадне.

Когато Гейтс разкри през 2020 г., че си е купил изцяло електрическо Porsche Taycan, потребител на Twitter попита: „Чудя се защо Бил Гейтс реши да използва Taycan вместо Tesla.“ Мъск отговори в туит: „Разговорите ми с Гейтс не бяха впечатляващи, честно казано“.

Мъск също така по-рано спекулира с възможността Гейтс да скъси акциите на компанията си. Запитан за тези коментари и дали не му е бил Tesla, Гейтс каза пред CNBC миналата година: „Не говоря за моите инвестиции, но мисля, че той трябва да е много горд от това, което е направил.“

В интервю за "Блумбърг" през февруари 2021 г. Гейтс каза, че му се иска да е бил „от другата страна“ на Tesla, когато го попитаха за твърденията на Мъск.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай