Безопасност на труда - съвети за избор на работно облекло

Правилният му избор значително намалява риска от нараняване

Безопасност на труда - съвети за избор на работно облекло | StandartNews.com

Безопасността на труда е най-важният фактор в живота на всяко предприятие. Правилно избраният гащеризон значително ще намали риска от нараняване. Сега гащеризоните са ушити по всички стандарти и изглеждат много хубаво. Следователно придобиването му е професионален подход към безопасността на труда.

Функции на работното облекло

Колкото и красиви да са гащеризоните, основната им функция е защита от негативното въздействие на външни фактори, гаранция за комфортни условия за ползотворна работа. Устойчивостта на износване и лесното пране на гащеризони също са важни. В съответствие със специализацията на работниците се променят изискванията за гащеризони. Например, лекарите се нуждаят от гащеризони, които предпазват от проникване на кръв и други течности върху кожата.

Всички гащеризони са разделени на следните типове в съответствие с предназначението им:

  • защита срещу замърсяване и механични влияния,
  • защита срещу вода и вредни течности,
  • защита от токсини
  • защита срещу прекомерно високи/ниски температури и др.

Правилен подбор на работно облекло

Ако търсите висококачествено работно облекло, препоръчваме ви да разгледате нашите полезни съвети, които да ви помогнат да направите своя избор:

  • Гащеризоните трябва да отговарят на изискванията. Ако производителят не предоставя сертификати, тогава трябва да помислите за качеството на предлаганото работно облекло.
  • Гащеризоните трябва да бъдат изработени от смесени или висококачествени естествени материи. Възможно е използването на синтетични материали. За защитно работно облекло често се използват различни импрегнации/покрития за подобряване на свойствата на тъканта.
  • Висококачествените работни гащеризони съдържат минимално количество бижута и ненужни елементи. Всички джобове/закопчалки трябва да имат някаква функция.
  • Гащеризоните са вид визитна картичка на компанията и затова трябва да са приятни за окото. Обикновена роба с неразбираем цвят може да създаде лошо мнение за предприятието. Това важи особено за онези компании, чиито служители са в контакт с потенциални клиенти.
  • При избора на работно облекло е препоръчително да вземете предвид мнението на вашите служители. Ако служителят е доволен от гащеризона, той като цяло ще се чувства по-комфортно.
  • Също така се уверете, че е възможно да шиете лого върху гащеризона. По правило компаниите използват тази възможност. Освен това логото се нанася чрез ситопечат върху плат, бродерия, фолиране и други методи.

Източник: e-broshura.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай