Бежанската вълна не била вследствие на тероризма

Бежанската вълна не била вследствие на тероризма | StandartNews.com

Не тероризмът е причина за бежанската вълна към Европа. Около това мнение се обединиха участниците в конференция, посветена на ислямския тероризъм днес в хотел "Радисън".

Дискусията бе организирана от Росийския институт за стратегически изследвания, учреден от руския президент Владимир Путин. Основни лектори бяха двама от най-добрите експерти на института - Галина Хизриева и старши научния сътрудник Евгений Бирюков. Съорганизатори на форума от българска страна бяха Националната асоциация за международни отношения и Националният съюз за безопасност и охрана. Тероризмът се използва само като средство и част от т. нар. хибридна война, заяви Хизриева. Според участниците във форума причина за нарастването на влиянието на т. нар. радикален ислямизъм били непредпазливите действия на САЩ и ЦРУ, които "отворили кутията на Пандора" с подклаждането на регионални конфликти.

Според Хизриева апетитите към световно влияние са чисто политически в рамките на дискусията "Тероризмът като начин на употреба".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай