Без дронове на площада, ГПП-та за гражданите на церемонията на Радев

Временна организация на движение във връзка с церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев ще има днес в София

Без дронове на площада, ГПП-та за гражданите на церемонията на Радев | StandartNews.com

Граждани с обемисти багажи няма да бъдат допускани на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев днес. Причината е, че е невъзможно на място да бъде организирано съхраняването им, съобщиха от МВР. И уточниха, че са предприети мерки за охрана на обществения и сигурността.

Охранители от НСО ще проверяват за огнестрелни и други оръжия, хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Хората ще бъдат проверявани посредством временен КПП. Той ще бъде организиран на ул. "Париж" и ул. "Шипка".

От МВР подчертаха, че използването на дронове в района на провеждане на церемонията не е желателно. Причината е, че съществува риск от нежелани инциденти за всички присъстващи граждани и официални лица. За гражданите, които желаят да станат свидетели на церемонията пред Паметника на Незнайния воин, са определени две места. Едното е тротоарът на ул. "Оборище" срещу паметника на Цар Самуил, а второто пред главния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Гражданите ще се проверяват на два пункта - на ул. "Г.С.Раковски" срещу паметник "Опълченец" и при южния вход на храм-паметника "Св. Александър Невски". Те също трябва да заели места най-късно до 10.15 часа.

Нова, временна организация на движение във връзка с церемонията по встъпване в длъжност на новия президент Румен Радев ще има днес в София. От 08.00 до 19.00 часа се осигурява паркирането на туристическите автобуси на паркинга на "Св. Александър Невски", северната дъга между ул. "Дунав" и ул. "11-ти август". От 08.00 часа до приключване на мероприятието в неделя се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на телевизионната техника на Българска национална телевизия на северозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", до тротоарното пространство.

За същия период се забраняват и престоят и паркирането на пътни превозни средства на югозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски", пространството между храм-паметник "Ал. Невски" и Светия синод. Изключение отново се прави за телевизионната техника. От 07.00 до 12.30 часа в неделя се забранява престоят и паркирането на пътни превозни, с изключение на автомобилите, ангажирани с мероприятието, на паркингите на площад "Св. Александър Невски" и площад "Николай Гяуров". Ще бъде закрит базарът за художествени произведения. От 11.30 до 13.00 часа същия ден се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и бул. "Цар Освободител". От Столична община обясниха, че полицията ще осигури постове за контрол и регулиране на движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай