Без бТВ по Булсатком

Без бТВ по Булсатком | StandartNews.com

София. Милиони българи осъмнаха без бТВ по цифровата телевизия Булсатком. Причината за това е финансов спор между двете фирми.

Заради неуредени плащания от бТВ заявиха, че ще прекратят договора си с оператора в края на миналия месец. От Булсатком пък отреокоха да имат задължения към телевизията. Двете страни постигнаха временно споразумение - да излъчват програмите на бТВ по празниците. В първия работен ден обаче Булсатком отряза сигнала.

Абонатите на цифровата телевизия все пак могат да гледат бТВ, тъй като тя се разпространява ефирно.

"Компанията спря сигнала поради изтичане на действащия договор и едностранното му прекратяване от медийната група", съобщиха от сателитния оператор. Фирмата уточни, че за времето, в което бТВ отсъства от пакетите й, клиентите ще плащат по-ниски такси. От Булсатком обещават и съдействие на абонатите си за настройка на телевизорите за приемане на ефирен сигнал.

Преговорите между двата страни продължават, като и едните, и другите твърдят, че ще отстояват докрай интересите на зрителите.

Преди няколко дни и от ТВ7 обявиха, че няма да подновят договора си с Булсатком. Като причина оттам също посочиха финансови проблеми. Все още обаче ТВ7 се излъчва по Булсатком.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай